Primăria municipiului Hunedoara, pregătită pentru iarnă

Utilajele pentru deszăpezire în municipiul Hunedoara sunt pregătite să acţioneze pe drumurile din oraş. Operatorul SC SalubPrest SRL, care asigură deszăpezirea oraşului, este pregătit să intervină cu: 10 maşini dotate cu lamă pentru zăpadă, sărăriţă şi rezervoare pentru sare şi clorură de calciu, un buldoexcavator cu tracţiune integrală, o autoutilitară pentru alimentarea utilajelor răspânditoare cu clorură de calciu.

De asemenea, există o staţie de preparare a soluţiei de clorură de calciu (CaCl2) şi clorură de magneziu (MgCl2) cu o capacitate de stocare de 5.000 de litri.
SalubPrest primeşte zilnic prognoza meteo de la Administraţia Naţională de Meteorologie (Centrul Meteorologic Regional Banat-Crişana) pentru a putea interveni din timp, atunci când vremea se înrăutăţeşte.
SalubPrest Hunedoara are în stoc 500 de tone de sare industrială, la care se adaugă alte 600 de tone care vor fi livrate până la 1 decembrie a.c., 300 de tone de nisip, 23 de tone de clorură de calciu solidă, 23 de tone de clorură de magneziu solidă.
Atunci când vremea o va impune, pe drumurile neasfaltate va fi împrăştiat nisip, pe şosele se va împrăştia sare umectată cu clorură de calciu, iar pe trotuare, clorură de magneziu. De asemenea, este funcţional Dispeceratul pentru deszăpezire, care funcţionează 24 de ore din 24. Pentru orice probleme legate de deszăpezire, curăţarea şi transportul zăpezii de pe străzile din oraş, hunedorenii pot suna la numărul de telefon: 0757/888988. (C.Szabo)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.