Fotbal, Liga a III-a: CNS Cetate câştigă acasă şi obţine trei puncte uriaşe

Nicolae Gavrea

Partida programată vineri la Deva, între CNS Cetate şi Naţional Sebiş, a fost una în care gazdele nu aveau decât o singură soluţie, victoria, pentru a se menţine cât mai departe de zona retrogradabilă a seriei. Echipa pregătită de Ioan Petcu a făcut un meci bun şi a fost pentru prima oară în acest sezon, când fotbaliştii deveni au luptat ca o echipă pentru victorie.

CNS Cetate a câştigat partida cu Naţional Sebiş, din penultima etapă a turului, în urma unei prestaţii mult superioare faţă de ceea ce am văzut la multe din partidele de acasă ale devenilor iar scorul final 4 – 2 nu prea lasă loc de comentarii.
Echipa gazdă nu a avut emoţii şi a depăşit o formaţie cu multe absenţe de marcă, din cauza accidentărilor, dar trebuie remarcată şi noua faţă a echipei gazdă care a evoluat cu Raţ în poartă, cu fundaşii centrali Boldea – Capotă şi pe ambele flancuri cu perechile Voineag – Roşie, Kelemen – Jude, care au făcut legea pe teren, cu vârful de atac Voinea, autor a două goluri şi două pase de gol.
În min.4 Gakos, portarul oaspeţilor, a trebuit să intervină în faţa lui Fetiţa ca să evite golul, dar nu a reuşit să o mai facă şi în min.7. Atunci, Voineag a executat în forţă o lovitură liberă de la circa 30 de metri, aproape de pe tuşa dreaptă, Gakos a respins în faţă şi Voineag, ca un vârf autentic, a urmărit faza şi a înscris pentru 1 – 0. Presiunea gazdelor a continuat, alte câteva ocazii ale devenilor încălzind tribunele. Iar în min. 20 gazdele s-au distanţat după o nouă acţiune pe dreapta: Voinea a centrat perfect pentru Voineag şi acesta, calm, a trecut de un fundaş advers şi a trimis în poartă de la circa 10 metri. În min. 27, la o nouă fază de atac rapidă a gazdelor, Cristian a fost faultat, arbitrul a lăsat excelent avantaj, mingea a ajuns la Kelemen, care a centrat perfect în faţa porţii şi Voinea a marcat pentru 3 – 0, scor cu care s-a încheiat prima repriză.
Repriza a doua nu a mai avut acelaşi ritm ca prima parte. Gazdele au avut o ocazie la trei minute de la reluare, dar şutul lui Robert Cristian a fost deviat în corner de Gakos. În min.53 oaspeţii au redus din diferenţă: Pintea a avut o acţiune personală, a driblat mai mulţi adversari, a intrat în careu şi a şutat, Raţ a respins cu piciorul, însă Goşa a urmărit bine balonul şi a înscris. Gazdele au revenit repede şi în min. 55 Kelemen a luat balonul de la mijlocul terenului, face un un-doi cu Voinea, acesta centrează de pe dreapta în careul mic, de unde Fetiţa şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor 4 – 1, pentru Cetate Deva.
A urmat o perioadă de acalmie, fără faze de poartă, cu oaspeţii interesaţi să reducă din diferenţa de pe tabelă. Aceştia au reuşit să reducă din diferenţă în min. 79: Petculescu a şutat puternic de la 25 de metri, Raţ a respins în faţă şi Susan a reluat în plasă din apropiere, scorul devenind 4 – 2.
„A fost fără îndoială cel mai bun meci al nostru din acest sezon. Am reuşit să contăm în atac, spre deosebire de partidele anterioare. Am reuşit să marcăm goluri din ocaziile create, nu am mai ratat atât de mult ca până acum. Am lucrat foarte mult la antrenamente la faza de finalizare şi asta s-a văzut astăzi. Ca aspect negativ, pentru că a apărut şi aşa ceva, este că încă am manifestat nesiguranţă în apărare. Am primit două goluri şi ei au mai avut două-trei ocazii de a marca. Însă, per ansamblu, diferenţa de scor de pe tabelă putea fi mai mare, la cum s-a desfăşurat jocul şi la raportul ocaziilor de gol. Oricum, e foarte bine că am câştigat, să mai urcăm în clasament, să fugim din zona retrogradării. Ne aşteaptă meciul de la Hunedoara din ultima etapă, cred că va fi un joc frumos, deschis, între două formaţii care au nevoie de puncte”, a spus Ioan Petcu, antrenorul principal de la CNS Cetate Deva.
CNS Cetate Deva: Raţ – Jude, Boldea, Capotă, Roşie – Kelemen, R. Cristian (min. 90+1 Teodorescu), Mirică, Voineag (min. 46 Şoit) – Voinea (min. 90+3 V. Bogdan), Fetiţa (min. 87 Radak). Antrenori – Ioan Petcu, Elek Szemely.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.