Primăria le dă bani să-şi cumpere centrale termice

16 martie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Primăria Deva ia în calcul sprijinirea fa­mi­liilor cu venituri modeste care doresc să-şi cumpere o centrală individuală de apar­ta­ment, în contextul în care oraşul este lipsit de apă caldă şi căldură de aproape două săptămâni deoarece Termocentrala Mintia, furnizorul de agent termic, s-a oprit din lipsa cărbunelui.
Potrivit primarului municipiului Deva, Florin Oancea, sumele necesare ar putea fi prevăzute prin proiectul de buget pe acest an, care se va discuta în şedinţa Consiliului Local Deva din luna aprilie.
Tot atunci va fi stabilit şi plafonul de venit minim de la care familiile în cauză vor primi ajutor din partea Primăriei Deva. “În bugetul pe luna aprilie, când vom aproba bugetul pe anul 2021, vom aloca sumele de bani şi pentru pentru familiile care au venituri modeste. O să ne gândim, în perioada ur­mă­toare, la ce plafon de venituri pe familie: 1.000 de lei, 1.200 sau 1.500 de lei”, a de­clarat primarul Oancea.
Administraţia locală intenţionează să cumpere centrale termice pentru aceste fa­milii, astfel încât din toamna acestui an lo­cuitorii municipiului Deva să nu se mai confrunte cu probleme în ceea ce priveşte asigurarea apei calde în apartamente.
Termocentrala Mintia s-a oprit, pe 5 mar­tie, din cauză că nu mai avea cărbune pe stoc. Din acest motiv, circa 4.000 de apar­tamente, instituţii publice şi majoritatea şco­lilor din Deva, care sunt branşate la ter­moficare, nu mai au apă caldă şi căldură. (A. Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ne-am bucurat degeaba! Am intrat iarăşi pe scenariul roşu de Covid

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima ra­por­tare, ieri au fost înregistrate 6.118 cazuri noi de persoane...

LUPTE LIBERE. Sportivii deveni calificaţi în etapele finale ale naţionalelor

Componenţii secţiilor de lupte legitimaţi la cluburile din ţară au avut programate două competiţii, ambele, etape naţionale de ca­lificare pentru...

FOTBAL. S-au stabilit semifinalele din Cupa României

Potrivit tragerii la sorţi efectuate marţi la Casa Fotbalului, în semifinalele Cupei Ro­mâniei la fotbal, Astra Giurgiu o va în­tâl­ni...

Închide