Ne-am bucurat degeaba! Am intrat iarăşi pe scenariul roşu de Covid

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima ra­por­tare, ieri au fost înregistrate 6.118 cazuri noi de persoane infectate cu Covid, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, ieri, la 868.799 de cazuri.
În judeţ, au fost înregistrate ieri 213 noi îmbolnăviri de Covid, numărul total al hunedo­re­nilor care au avut acest virus ridi­cân­du-se la 17.511. Din nou, am intrat în sce­nariul roşu, incidenţa pe ju­deţ fiind de 3,43 la mia de locuitori.
Pe de altă parte, aproape 7.000 de per­soane incluse în etapa a III-a au fost deja vac­cinate anti-Covid de luni până marţi, în lo­calităţile în care rata de incidenţă depăşeşte 4,5 la mie, a anunţat medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul cam­pa­niei de imunizare, într-o confe­rinţă de presă. El a făcut şi noi pre­ci­zări legate de vaccinul de la AstraZeneca, spunând că de­cizia de a continua campania de vaccinare cu acest tip de ser a fost „una dintre cele mai dificile”.
Peste 489.000 de per­soane, adică aproape jumă­tate de milion de persoane, s-au programat în ulti­me­le 24 de ore pe listele de aş­teptare. Peste 81.000 sunt persoane de peste 65 de ani, pes­te 60.000 sunt per­soa­ne cu boli cronice, peste 25.000 lucrători esenţiali şi peste 200.000 de persoane sunt persoane din etapa a III-a. (A. Năstase)

One thought on “Ne-am bucurat degeaba! Am intrat iarăşi pe scenariul roşu de Covid

  • 17 martie 2021 la 9:36
    Permalink

    Daca am verifica acele comunicari zilnice sunt sigura ca cifrele ar fi altele…asa ca nu mai scrieti tot felul de prostii bazate pe comunicarile grupului de comunicare stiintifico-fantastica, ce are ca tel crearea valulul 50!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.