Comunitate

Primãria Ilia nu rãmâne datoare

Sorina Popa

Primarul comunei Ilia, Marius Omotă (foto), susţine că va achita datoria de 40.000 de lei, pe care instituţia condusă de el o are faţă de Asociaţia „Salvital”, care coordonează SMURD-ul din judeţ. Asta, în condiţiile în care Primăria Ilia suportă din bugetul local salariile a trei paramedici, ceea ce înseamnă 80.000 de lei pe an,
asigură echipamentul necesar celor de la SMURD Ilia şi plăteşte o taxă de 4.000 de lei, cotizaţia anuală pentru acest serviciu. SMURD Ilia asigură servicii pentru o zonă mai mare, care cuprinde comunele Ilia, Brănişca, Zam, Vorţa, Gurasada, Burjuc, Lăpugiu de Jos, Dobra, Veţel şi Bătrâna, în total, fiind deserviţi peste 20.000 de locuitori.

Suportă cele mai mari cheltuieli
„Primăria noastră asigură salariile a trei dintre cei opt paramedici, echipamentele necesare, dar achităm şi 4.000 de lei, cotizaţia la SMURD Hunedoara. Pe lângă SMURD, în comună mai funcţionează Ambulanţa, pentru care plătim peste 120.000 de lei pe an, chiria, curentul electric şi încălzirea. De asemenea, mai avem în comună şi Secţia de Urgenţe, căreia i-am dat să folosească, gratuit, sediul şi am efectuat şi reparaţii la clădirea respectivă. Salariul unui paramedic se ridică la 2.000 de lei pe lună, aşa că nu  e vorba de cheltuieli mici, în condiţiile în care celelalte primării, care sunt deservite de serviciul din Ilia, plătesc doar jumătate din leafa unui paramedic. Însă, am înţeles că este important să sprijinim funcţionarea SMURD-ului, de aceea, facem toate eforturile ca să ne achităm de obligaţiile care ni le-am asumat. Deşi aş vrea să pot ajuta mai mult acest serviciu, nu pot, deoarece de la Consiliul Judeţean nu am primit nici un leu”, a declarat Marius Omotă, primarul comunei Ilia.

70 de intervenţii în acest an
Primăria Ilia a achiziţionat o clădire unde se va muta Urgenţa şi Ambulanţa din comună. „Am achiziţionat imobilul cu suma de 300. 000 de lei, din care am plătit 100.000 de lei, iar anul acesta achităm diferenţa. A trebuit să facem acest efort, deoarece spaţiul unde funcţiona Ambulanţa va fi ocupat de medicii de familie”, a adăugat primarul comunei Ilia.
De la începutul anului şi până în prezent, SMURD Ilia a avut 70 de intervenţii, iar în 2009, numărul acestora s-a ridicat la 360.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura