Politica si administratie

Primăria Hunedoara vrea să preia gara din oraș

Primăria municipiului Hunedoara a trans­mis Sucursalei Regionale Căile Fe­rate Timişoara o adresă prin care îşi ma­nifestă dorinţa certă de a prelua în administrare clădirea staţiei CFR din oraş.

Nu mai trece nici un tren
Gara din municipiul Hunedoara a fost în­chisă şi trecută în conservare la începutul anu­lui 2018. Imobilul, proiectat în 1951 şi inau­gurat în 1953, are o importantă valoare cul­tural – istorică dar reprezintă şi o ines­ti­mabilă valoare simbolică pentru locuitorii municipiului Hunedoara şi nu numai.
Din păcate, de la momentul trecerii gării în conservare, pe zi ce trece, clădirea se de­te­riorează, fiind şi victima unor acte de van­dalism. Primăria municipiului Hunedoara face tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a preveni astfel de evenimente şi în zona gării, însă, conform legii, primul responsabil de paza acestor obiective este proprietarul.
„Solicităm transferul clădirii gării în ad­ministrarea Primăriei deoarece, aşa cum rezultă din informaţiile pe care le deţinem, nu se întrevăd şanse ca, în viitorul apropiat, să fie reluat traficul feroviar în staţia amintită. Noi suntem interesaţi să preluăm clădirea în sine iar liniile ferate să rămână în admi­nis­trarea entităţilor din domeniu. În cazul în care am reuşi să preluăm clădirea gării, în foarte scurt timp am putea lua măsuri pentru a stopa degradarea acesteia, iar imobilul, cu o valoare de simbol pentru istoria Hunedoarei, va fi repus, sub o formă sau alta, în serviciul comunităţii. Suntem deschişi la orice pro­punere care, în condiţii legale, ar putea duce la salvarea gării din municipiul Hunedoara. Până astăzi nu am primit nici un răspuns din partea Sucursalei de Căi Ferate Timişoara”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul mu­ni­ci­piului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.