Primãria Hunedoara ia credit mare pentru un post Trafo

Sorina Popa

În Consiliul Local Hunedoara, lucrurile s-au aşezat după alegerile din 10 iunie. A existat o problemă atunci când a fost vorba ca Mihai Leu să dea concurs pentru postul de administrator public. Iar ieri, a apărut, din nou, o sincopă, care însă a trecut repede. Despre ce este vorba?

Pentru viitorii investitori

Un punct de pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a aleşilor locali din municipiul de pe Cerna a fost în legătură cu acordarea unui mandat special împuternicitului Consiliului Local Hunedoara în Adunarea generală a Acţionarilor la SC Parc Industrial SRL. Împuternicitul trebuie să voteze aprobarea contractării unui credit de investiţii, în valoare de 475.050 de lei, pentru un post electric de transformare şi lucrări de instalaţii de energie electrică în Parcul Industrial Hunedoara. Directorul general al SC Parc Industrial, Valeriu Bejinariu, a declarat, în faţa consilierilor hunedoreni, că este nevoie de acest post Trafo, deoarece sunt parcele care nu beneficiază de alimentare cu energie electrică şi ca urmare, ele nu pot fi concesionate, nefiind respectate condiţiile impuse prin asigurarea utilităţilor către investitori.

„Nu este oportun, sunt bani publici”

Consilierul local PNL Jane Magaon însă nu a fost de acord cu acest proiect de hotărâre. „Este un preţ extrem de mare, cel al transformatorului, de 10 ori mai mare decât valoarea serviciilor de proiectare. Nu este normal. În plus, la capitolul cheltuieli neprevăzute, este prevăzută o sumă, din nou, care mi se pare supraevaluată. Nu cred că este oportun să se contracteze un credit aşa de mare, pentru un transformator, în condiţiile în care în Parcul Industrial există condiţii. Nu se ştie dacă mai vine cineva să investească în acel loc, dar şi dacă vine, există condiţiile necesare. Sunt bani publici, nu trebuie să luăm totul aşa de uşor”, a afirmat Magaon. Cu toate acestea, proiectul a trecut, iar suma respectivă va fi folosită pentru achiziţionarea unui post Trafo, în loc, poate să fie utilizată pentru alte lucrări absolut necesare hunedorenilor, care, şi aşa, până acum, au fost lăsaţi la voia întâmplării de vechea administraţie locală.

One thought on “Primãria Hunedoara ia credit mare pentru un post Trafo

  • 23 octombrie 2012 la 0:36
    Permalink

    pe ce da-ti voi banii ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Google ameninţă guvernul francez

Aurelie Filippetti, ministrul Culturii şi Comunicaţiilor din Franţa, a propus guvernului taxarea companiei Google pentru link-urile afişate în motorul său...

Gura lumii, 23.10.2012

Cică un jucător cu „superdoză de talent” şi care trage uneori echipa după el, de la un club aflat pe

În noaptea europeană fără alcool, şapte şoferi au rămas fără permis

Şofatul sub influenţa alcoolului a provocat, anul acesta, şapte accidente grave de circulaţie pe străzile din judeţ. O persoană a...

Închide