Primăria Hunedoara cumpără aproape 5.000 de tablete pentru elevi

Adriana Năstase

Primăria municipiului Hunedoara va cum­păra 4.587 de tablete şcolare cu abonament la Internet ce vor fi destinate elevilor care învaţă în sistem online la şcolile din localitate, pro­iectul, ce a fost aprobat joi în cadrul şedinţei de Consiliu Local, urmând să fie finanţat din fonduri europene nerambursabile.
Proiectul administraţiei locale este intitulat “Educaţie online în municipiul Hunedoara” şi prevede, în plus, cumpărarea a 367 de lap­to­puri, 78 de sisteme complete “all in one”, 55 ca­mere web, 155 de table interactive şi multe alte echipamente IT utile în procesul de în­văţământ.
„Ameninţarea extinderii numărului de îm­bol­năviri a dus la necesitatea pregătirii unităţilor de învăţământ pentru scenariul în care toţi elevii şi toate toate cadrele didactice, precum şi activitatea managerială, se vor desfăşura în mediul electronic, online. Suntem deja în sce­nariul roşu şi toate şcolile îşi desfăşoară acti­vi­tatea didactică online, de aceea considerăm că este de datoria noastră să asigurăm elevilor din municipiul Hunedoara suportul pentru des­făşurarea cursurilor fără probleme şi fără chel­tuieli adiţionale din partea părinţilor. Astfel, fie­care elev va primi o tabletă conectată la Inter­net, ca să aibă cu toţii acces la educaţie. Sunt familii cu mai mulţi copii, unde posibilităţile părinţilor sunt depăşite, pentru că este clar că dintr-un salariu sau două nu poţi asigura, dintr-un foc, tablete sau laptopuri pentru toţi copiii”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul muni­ci­piu­lui Hunedoara.
Astfel, elevii vor fi dotaţi cu tablete şcolare, iar cadrele didactice şi clasele cu echipamente şi dispozitive IT. În acest fel, orele de pregătire din timpul activităţilor didactice se vor des­fă­şu­ra în bune condiţii, se va evita contactul direct al elevilor cu profesorii şi cu ceilalţi elevi şi se reduce riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2, susţin autorităţile locale.Valoarea proiectului se ridică la 10,38 milioane lei şi urmează să fie finanţat în cadrul Programului Operaţional Com­petitivitate 2014-2020.

One thought on “Primăria Hunedoara cumpără aproape 5.000 de tablete pentru elevi

  • 21 noiembrie 2020 la 22:54
    Permalink

    Voi nici acum nu stiti ca nu exista covid

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare