Comunitate

Primăria Deva începe distribuirea tichetelor sociale pentru centrale de apartament

Consiliul Local Deva a aprobat acordarea tichetelor sociale pentru centrale termice de apartament. Acţiunea începe din 5 iulie 2021. Tichetele sociale reprezintă un ajutor financiar de urgenţă acordat de Primăria municipiului Deva, prin Direcţia de Asistenţă Socială Deva familiilor sau persoanelor singure, cu venituri reduse, pentru acoperirea parţială a cheltuielilor de achiziţionare a centralelor termice individuale.

Are valoare de 2.500 de lei
Asta, şi după ce Termocentrala de la Mintia nu mai funcţionează şi, deci nu mai asigură funcţionarea sistemului centralizat de ter­moficare.
Tichetele sociale au o valoare totală de 2.500 de lei şi sunt acordate în cadrul unui program social susţinut integral din bugetul local al municipiului Deva.
Potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 242/2021, tichetele sociale pot fi solicitate de familiile sau persoanele singure din municipiul Deva care sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare şi în­deplinesc următoarele criterii:au domiciliul în municipiul Deva, sunt proprietari/beneficiari ai dreptului de uzufruct/habitaţie viageră ai locuinţei pentru care solicită acordarea ajutorului de urgenţă, nu deţin în proprietate o altă locuinţă în afara celei pentru care solicită acordarea ajutorului de urgenţă, au un venit net lunar pe membru de familie/ persoană singură de maximum 1.386 de lei, nu deţin depozite bancare cu valoare mai mare de 3.000 de lei, nu au obligaţii de plată restante la bugetul local, fac dovada branşării la sistemul centralizat de termoficare, la depunerea cererii de acordare a tichetelor so­ciale, în cazul centralelor termice pe gaz, să deţină proiect de racord pentru centrala ter­mică, racord de gaz pentru centrala termică şi instalaţie de gaz executată, în cazul centralelor electrice, să deţină o instalaţie electrică în conformitate cu cerinţele produ­că­torilor centralei electrice. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.