Primăria Deva face ordine în numerotarea străzilor şi a imobilelor

16 decembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

05 Deva de pe Cetate (8)Natalia Bumbac

Primăria municipiului Deva a iniţiat în 2013 un proces amplu de redenumire a străzilor şi de renumerotare a construcţiilor din perimetrul terenurilor aflate în administraţia sa.
Întreg demersul a devenit indispensabil, deoarece de dinainte de 1990 nu s-a mai făcut nici o actualizare cu privire la aceste date, iar între timp, au fost schimbate denumirile mai multor străzi, au fost demolate şi construite alte imobile. Spre exemplu, pe Bulevardul 22 Decembrie au fost demolate mai multe case în locul cărora au fost construite blocuri de locuinţe, iar numerotarea s-a făcut haotic, deoarece noile construcţii nu au cuprins toate numerele imobilelor care au dispărut. Procesul de actualizare a datelor cu privire la adresa exactă a imobilelor se află în plină desfăşurare, iar conform reprezentanţilor Primăriei municipiului Deva, acesta va fi încheiat până la sfârşitul anului 2015.
„Programul de renumerotare a străzilor a demarat conform dispoziţiei primarului Nr. 1990 din 25 octombrie 2013. Până în momentul de faţă, din 227 de străzi din municipiul Deva au fost renumerotate 100 de străzi. Am început cu străzile mari, cum ar fi bulevardele şi vom continua cu străzile secundare, iar până la sfârşitul anului 2015, întreg procesul va fi încheiat. Toată documentaţia va fi prezentată unei comisii formate din specialişti din cadrul primăriei, care va aproba noile renumerotări, ca mai apoi, acestea să intre în vigoare. Cetăţenii vor trebui să se prezinte la primărie şi să solicite o adeverinţă cu adresa exactă, care le va servi în situaţii precum rectificările din cartea funciară, schimbarea actelor de identitate, încheierea contractelor cu furnizorii de servicii etc..”, a declarat Gheorghe Şofron, consilier superior la Serviciul de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei municipiului Deva. Tot el a adăugat că renumerotarea imobilelor a fost încheiată în localităţile Sântuhalm şi Bârcea Mică, iar în Cristur s-a făcut doar o verificare, deoarece renumerotarea a avut loc în 2005.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Municipalitatea a premiat „nuntaşii de aur”

Ieri, la Casa Căsătoriilor din Deva, cuplurile care sărbătoresc în acest an Nunta de Aur au fost premiate în cadrul...

Primarul Dănuţ Buhăescu a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD Uricani

Primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu (foto), a demisionat din funcţia de preşedinte al Organizaţiei orăşeneşti a PSD, pentru a se...

Selecţionată în lotul naţional

Pugilista Eugenia Jurca (foto), legitimată la CSS Hunedoara, va face parte din Lotul Naţional de Tineret al României şi în...

Închide