Primăria Deva a plătit indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi şi salariile asistenţilor personali

11 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Primăria Municipiului Deva a plătit, miercuri, 10 aprilie 2019, indemnizaţiile persoanelor cu dizabilitate gravă şi salariile asistenţilor personali, aferente lunii martie 2019, în valoare totală de 1.326.832 de lei.

Suma este suportată din bugetul local şi reprezintă indemnizaţiile celor 696 de persoane cu dizabilitate gravă aflate în evidenţele municipalităţii, precum şi salariile celor 163 de asistenţi personali angajaţi pentru acestea. Luna martie este prima lună în care indemnizaţiile persoanelor cu dizabilitate gravă şi salariile asistenţilor personali sunt finanţate de la bugetul local, după ce Guvernul României şi-a luat mâna de pe persoanele care trebuie să primească aceste ajutoare, transferându-le în grija autorităţilor locale, fără a fi alocaţi şi banii necesari plăţii indemnizaţiilor acestora.
“Vreau să-i asigur, încă o dată, atât pe cei cu dizabilităţi, cât şi pe însoţitorii lor, că nu vor fi lăsaţi de izbelişte, indiferent de costurile pe care le va avea administraţia locală. Vom tăia de la alte capitole bugetare, dacă va fi nevoie. Aceşti oameni sunt cetăţenii Devei, cu drepturi depline, iar datoria mea, ca primar, este să le ofer protecţia de care au nevoie, mai ales atunci când sunt încercaţi de greutăţi”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.(A. Năstase).

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
A lovit un pieton aflat pe trotuar şi a fugit de la locul accidentului

Individul are 26 de ani, este din Hunedoara şi este o mai veche cunoştinţă a poliţiştilor. A mai fost prins...

Adolescenta din Petrila a fugit din nou de acasă

Adolescenta de 16 ani, din Petrila, Naomi Maria-Magdalena Manolescu (foto), a plecat, luni, din nou de acasă. Minora a fugit...

Gospodării ameninţate de incendiile de vegetaţie

Un incendiu de vegetaţie s-a întins, flăcările ameninţând pădurea şi gospodăriile din satul Cozia. Pompierii din Deva au avut o...

Închide