Sport

Prima victorie dulce de-acasă

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Deva au obţinut întâiul succes pe teren propriu în actuala ediţie a Ligii Naţionale, câştigând cu scorul de 26-19 (13-11) partida cu ultima clasată, Universitatea Reşiţa, disputată aseară, în cadrul etapei a VI-a.
Unica echipă hunedoreană care evoluează la nivel de prim eşalon, Cetate Deva, a scăpat de „complexul eşecurilor” pe teren propriu. Trupa dirijată de Alexandru Weber a reuşit să o îngenuncheze, aseară, pe ultima clasată, Universitatea Reşiţa, şi a pus punct seriei negre de trei meciuri consecutive pierdute în Sala Sporturilor din Deva. Cu sârboaicele Nikolic, Stejepanov şi Trbojevic şi cu unguroaica Mucsi în linia titularelor, Cetate a triumfat graţie, în principal, aportului deosebit al veteranelor românce Laura Poenaru, Carmen Cartaş şi Maria Bardac.

Start ezitant, finiş în forţă
Cetate a suferit în debutul partidei, când Universitatea a alergat mai mult şi a fost mai eficientă. Cu rusoaica Garipova, fostă la Cetate, în prim-plan, echipa din Reşiţa a condus până în minutul 13 al partidei (2-3, 3-5 şi 5-6). Cetate a strâns din dinţi şi a preluat prima dată conducerea în minutul 20, scor 8-7, printr-un gol reuşit de Bardac. Totuşi, în ciuda eforturilor evidente, în prima repriză, devencele  nu s-au putut desprinde la mai mult de două goluri diferenţă, scor 13-11, la pauză. Cetate a prins viteză, după pauză, şi s-a desprins la şase goluri diferenţă, scor 20-14, în minutul 47. La acest scor, Universitatea a căzut şi fizic, şi psihic, iar Cetate şi-a mărit avantajul la şapte goluri: 26-19. Motoarele succesului echipei devene au fost apărarea agresivă, torpilele golgeterei Cartaş, pătrunderile excelente ale lui Bardac şi intervenţiile portăriţei Laura Poenaru.
Din păcate, după încă o etapă în care Cetate va juca în deplasare cu U. Jolidon Cluj, campionatul Ligii Naţionale feminine se întrerupe din nou până în 14 noiembrie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura