ActualitatePolitica si administratie

Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Județean Deva

Medicii de la Spitalul Județean de Ur­gență Deva au început anul în forță. Este vorba de prima prelevare de organe din acest an care a fost făcută la spitalul devean. Familia unui pacient aflat în moarte cerebrală la secția ATI a fost de acord cu donarea de organe și țesuturi. Astfel, opt oa­meni au primit o nouă șansă la viață prin transplant de organe și cornee.

Un dar inestimabil
„Două vieți frânte pentru care medicii nu au mai putut face nimic au adus viață altor semeni aflați în suferință. Două familii îndurerate, din Oradea și Deva, au fost de acord ca durerea lor infinită să o transforme într-un alt început pentru alți suferinzi a căror unică șansă era un transplant. Transmitem sincere condoleanțe și mulțumim din inimă acestor familii pentru gestul altruist și generos pe care au ales să îl facă, oferind altor semeni cel mai prețios dar: VIAȚA”, au anunțat cei de la Agenția Națională de Transplant (ANT).
Potrivit ANT, echipa de la Spitalul Jude­țean Deva a fost condusă de Dr. Ioana Kovacs. „Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte tuturor echi­pelor medicale care fac posibilă sal­varea celor pentru care transplantul reprezintă singura şansă la viaţă şi care aleg să-şi facă datoria cu res­pon­sabilitate şi profesionalism zi şi noap­te, indiferent de ziua din calendar. Viaţa este un dar inestimabil, un pri­vile­giu pentru care trebuie să fim profund recunoscători şi pentru care, prin faptele noastre, suntem datori să mulţumim în fiecare moment. Da pentru VIAȚĂ!”, au mai transmis repre­zentanții ANT. (A. Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura