Prima întâlnire naţionalã a femeilor liberale în municipiul Hunedoara, un real succes

20160326_123553

În acest sfârşit de săptămână, la iniţiativa deputatului de Hunedoara, Carmen-Eleonora Hărău, a avut loc în municipiul Hunedoara întrunirea Biroului Naţional al Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL). Întâlnirea a avut drept scop promovarea femeilor în viaţa politică şi implicarea acestora în număr cât mai mare în alegerile locale.
Evenimentul s-a desfăşurat pe parcursul a două zile. Ziua de vineri a fost dedicată susţinerii unor cursuri de către Mihaela Miroiu, profesor universitar doctor la Facultatea de Ştiinţe Politice a SNSPA, un reputat specialist în politologie, atât în ţară, cât şi în străinătate, şi organizarea unor workshop-uri pe tema implicării femeilor în viaţa politică. Sâmbătă, a fost pusă în discuţie „Agenda Femeii din România“, proiect care presupune indentificarea problemelor cu care se confruntă femeile fără implicare politică. Între invitaţii care au participat la întrunirea OFL se numără Lucia Varga, preşedintele Organizaţiei Naţionale a Femeilor Liberale, Ciprian Dobre, preşedintele Ligii Aleşilor Locali şi al CJ Mureş, Mihaela Popa, senator de Iaşi, şi Mariana Câmpeanu, senator de Hunedoara.
Femeile sunt mult mai aproape de nevoile oamenilor
„Suntem interesaţi să facem promovarea judeţului în cât mai multe moduri cu putinţă. Trecem din nou printr-o perioadă foarte grea, din care ne vom reveni cu mare dificultate. Dincolo de programul care pare de divertisment, dar care cu certitudine a fost unul foarte serios, am avut discuţii foarte aplicate cu cetăţeni care nu sunt membri de partid, despre Agenda politică a femeii. Femeile în politică sunt mult mai aproape de oamenii de rând, pentru că ele îşi cresc copiii, îi duc la şcoală şi se ocupă de alegerea profesională a acestora, îşi îngrijesc bătrânii. De aceea, ştiu mai bine decât bărbaţii şi sunt primele interesate să meargă în întâmpinarea nevoilor reale ale oamenilor. Zona asta de politică trebuie promovată în favoarea românilor, femeile sunt puţin peste jumătate din populaţia ţării şi sunt la momentul acesta puţin implicate în luarea deciziilor. Dacă vom schimba lucrul acesta şi vom ajunge la cote de reprezentare paritare ca în ţările nordice, am avea şansa să trăim cu corupţie mai puţină, cu infrastuctură mai bine pusă la punct, cu sănătatea care nu ne periclitează viaţa şi cu o educaţie care să ne facă pe toţi mândri“, a declarat deputatul Carmen-Eleonora Hărău, prim-vicepreşedinte al OFL şi preşedinte al organizaţiei de femei liberale din judeţ.
Încearcă să facă o altfel de politică
Preşedinta OFL, Lucia Varga, a ţinut în primul rând să aprecieze modul cum este administrat municipiul Hunedoara de către primarul Viorel Arion. De asemenea, le-a invitat pe femeile din sală să se implice activ şi să vină cu propuneri pentru buna funcţionare a comunităţii. „Agenda Femeilor din România“, proiect iniţiat de copreşedintele PNL Alina Gorghiu, îşi propune să identifice care sunt problemele cu care se confruntă femeia în România şi să creioneze politici cu soluţii concrete pentru rezolvarea acestor probleme. Astfel de evenimente au avut loc şi în Suceava, Oradea, Iaşi, Botoşani, şi vor continua în perioada care urmează şi în alte localităţi. Am constatat că aproape 90 la sută din problemele cu care se confruntă femeile din România sunt problemele familiilor, comunităţilor locale şi ale naţiunii române. Am făcut acest proiect în pragul alegerilor, pentru că vrem să definim foarte clar aceste probleme şi să consultăm electoratul, să vedem dacă soluţiile identificate de noi sunt şi cele aşteptate de oameni. Le-am cerut colegelor mele să transmită propunerile concrete de politici locale, judeţene şi naţionale, ca să putem veni în întâmpinarea electoratului. De fapt, încercăm să facem o altfel de politică la cererea cetăţenilor, care să fie una deschisă către aceştia, să fie făcută împreună cu societatea civilă, să arătăm că avem soluţii concrete“, a precizat în conferinţă de presă deputatul PNL Lucia Varga, preşedintele Organizaţiei Naţionale a Femeilor Liberale. (O. Mihnea)

9 comentarii la „Prima întâlnire naţionalã a femeilor liberale în municipiul Hunedoara, un real succes

 • 28 martie 2016 la 7:24
  Permalink

  Felicitări Carmen Hărău pentru acțiune. E un câștig real deoarece a reușit și Mariana Câmpeanu să mai vină prin județ. Cred că de peste un an nu a mai fost printre hunedoreni. Mult tupeu are bunica asta bucureșteancă.

 • 28 martie 2016 la 7:46
  Permalink

  OFL-ie de demogogie!

 • 28 martie 2016 la 7:48
  Permalink

  OFL-ie de DEMAGOGIE – Marca Carmen Harau!

 • 28 martie 2016 la 8:05
  Permalink

  „Agenda Femeilor din România“ LA MUNCA NU DISCUTII DESPRE CUM MUNICIM NOI! La munca, destul cu furatul!

 • 28 martie 2016 la 9:24
  Permalink

  Poate ca or fi bune femeile in politica, da’ cum nu-s toate bune nici in pat, nici la bucatarie, hai sa nu bagam nici in politica gramezi, cantitati.
  Dar madam Carmen s-a orientat (asta o prinde – pragmatismu’). Cum in Judet nu mai mere economic nimic, si cum flamanzi avem destui (si ei si ele).
  Ce s-a gandit, hai sa le aplice in politica. Sa le dam mintii o activitate. Circ. Pentru ca painea ingrasa. Bravos madam, buna idee.
  Si chemaram si Noua Garda de la Stefan Gheorghiu (alias SNSPA). Apropos Doamna Carmen asta dupa prezenta in sala a semanat cu intalnirea de 26 de ani, de la … absolvirea (de vina) a comunismului autohton
  Politicienii cand vazura ca nici d..ku nu-i mai arde de politica au inceput sa caute adepti la sexu’ slab (de minte si de inger).
  Cica femeile mint mai frumos, mai aplicat.
  Vine una, si dupa o limba bine aplicata duduiei Carmen, trage si o zgarietura doamnei Mariana. Stii refrenul “Habar n-ai tu …”.

  Succesuri doamnelor, noile Elene, (mai nou Eleonorelor).

 • 28 martie 2016 la 18:34
  Permalink

  eu cred ca LEGEA ELECTORALA este valabila doar pentu unele partide, doamana in disperare isi face campanie, sa strige in gura mare cum a saracit judetul Hunedoara,cum ne pleaca copii in strainatate in cautare de locuri de munca, ca doara nu ii angajam la madam Harau sa le dea salariul o data la 5 luni…….

 • 29 martie 2016 la 15:33
  Permalink

  Eu nu contrazic pe nimeni că reuniunea a fost un succes nemaipomenit, dar, întreb: cum se cuantifică succesul ?

 • 10 aprilie 2016 la 21:12
  Permalink

  Imi plac femeile, insa cand o ascult pe Carmen-Eleonora Hărău, un fel de mama Omida de PNL, mare deputat, mare femeie de afaceri, etc.,ma apuca o lehamite!

 • 12 aprilie 2016 la 13:53
  Permalink

  Off, off, oare vrea sa invete si alte persoane cum sa fure cat mai mult??? Ca doamna Harau cam atat a facut din cate am observat eu…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare