Prim-vicepreşedintele PNL Hunedoara cere măsuri radicale împotriva celor care „n-au tras” în campanie: Balint a descoperit „trădătorii” din partid

18 noiembrie 2014 | 7 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

05 tiberiu balint76Sorina Popa

Preşedintele PNL Deva, Tiberiu Balint (foto), a început prigoana în organizaţia judeţeană. Vicele de la judeţ este nemulţumit de scorurile obţinute de unii colegi de partid, motiv pentru care a lansat în public, ieri, în conferinţă de presă, câteva acuzaţii dure şi propuneri la fel de dure, având în vedere că încă nu e şeful peste liberalii hunedoreni.

„Ei trebuie să părăsească PNL”
Astfel, doi primari liberali, cel de la Buceş şi cel de la Blăjeni, sunt pe lista neagră a lui Balint, acesta propunând excluderea din partid, din cauza rezultatelor slabe obţinute la alegerile prezidenţiale.
Tiberiu Balint a declarat că primarii respectivi au trădat interesele organizaţiei PNL Hunedoara în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. „Am avut primari care au trădat. Ei trebuie să părăsească PNL, pentru că nu mai au ce căuta în rândurile liberalilor. Nu ne mai facem calcule că avem nevoie de voturile lor, pentru că s-a dovedit că nu doar primarii aduc voturi, ci şi programul, candidatul şi ceea ce le spui oamenilor. Voi propune excluderea lor din partid, decizia urmând să o ia Biroul Judeţean şi Delegaţia Permanentă”, a declarat Balint, în conferinţa de presă de ieri.

Ce spun primarii acuzaţi
Contactaţi de MESAGERUL HUNEDOREAN, primarii din Blăjeni şi Buceş şi-au expus punctele de vedere vizavi de acuzaţiile aduse de Tiberiu Balint.
„Aştept decizia Biroului Judeţean şi a Delegaţiei Permanente. Comuna noastră este una mică, numărul votanţilor fiind redus. Diferenţa dintre Ponta şi Iohannis a fost de doar 30 de voturi. Nu am trădat. Aştept decizia conducerii”, a declarat Horia Jurca, primarul comunei Blăjeni.
„Nu mă interesează ce spune Balint. Eu m-am hotărât să nu mai candidez la primărie”, a afirmat Traian Mărcuş Achim, primarul din Buceş.

Coordonare falimentară în Valea Jiului
Liderul liberal hunedorean Tiberiu Balint l-a mai acuzat ieri şi pe Costel Avram, coordonatorul liberalilor din Valea Jiului, că nu a reuşit un scor bun pentru PNL.
„În interiorul PNL, Valea Jiului a dezamăgit mai tare decât oricând. S-a dovedit că o coordonare de către o persoană a unei zone de peste 180.000 de locuitori este falimentară şi de aceea, lucrurile trebuie să se schimbe. Încercarea pe care am făcut-o, în urmă cu doi ani de zile, de a pune un coordonator al unei zone întregi, pentru a coordona activitatea politică de acolo, se pare că nu a fost cea mai bună soluţie. Prin urmare, trebuie să revenim asupra acestei decizii. Fiecare localitate este de sine stătătoare şi trebuie să se conducă singură, cu liderii politici pe care PNL îi are la faţa locului”, a declarat vicepreşedintele PNL Hunedoara.
Balint a mai afirmat şi că postul de coordonator al organizaţiilor liberale din Valea Jiului, deţinut de Costel Avram, nu e compatibil cu funcţia de director general al Apa Serv Valea Jiului (n.r. – Avram conduce această societate). De asemenea, se pare că există zvonuri, din nou, că Avram ar fi trecut în barca social-democraţilor. „Nu sunt recunoscut ca un admirator al lui Costel Avram, dar partea de caracter pe care o cunosc eu la el îmi spune că ne-ar fi anunţat înainte. Sunt sceptic că Avram ar fi semnat pentru alt partid.“

„Sunt membru PNL”
Contactat, Costel Avram a infirmat categoric zvonurile că ar fi trecut la alt partid. „Sunt membru PNL. În ce priveşte rezultatul de la prezidenţiale, mi-aş fi dorit să obţinem un scor mai mare în Valea Jiului, pentru Klaus Iohannis, aşa cum şi Balint ar fi vrut ca la alegerile europarlamentare PNL să scoată un scor mai bun la Deva. Problemele de partid se vor discuta în şedinţa de mâine (n.r. – azi) a Biroului Judeţean. În Valea Jiului, Iohannis a obţinut 34 la sută”, a spus Costel Avram.

Comentarii (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. alin spune:

  Mai tovarasul vice tu trebuie sa parasesti partidul inainte sa te ia DNA.Ce ai facut tu pentru valea jiului.Cum ai reusit sa lichidezi firma unde ai lucrat inainte?La ce iti trebuie pasune la Geoagiu?Cu ce ai cumparat vila si masina boereasca si nu numai.Tu si tatucu tau trebuie sa plecati.Sunteti rusiinea judetului.

 2. primitor de mita din partea PNL spune:

  Domnule Balint ,nu te supara , dar probabil la cei care spuni ca n-au tras destul pentru campanie , fondurile banesti atribuite de agentii electorali ai PNL ca mita electorala nu au fost suficiente ,si mai este un lucru poate acestia au pastrat o parte din suma in buzunarele lor pentru ca nu se stie niciodata vor veni vremuri grele si pentru ei. Cu uleiul , pungile cu cadori , cu fluturasii conceputi de Balint si Molot nu aveau ce sa faca , pentru ca peste o anumita perioada expirau asa cum si BALINT SI MOLOT SUNT APROAPE EXPIRATE

 3. primitor de mita din partea PNL spune:

  Domnule Balint ,nu te supara , dar probabil la cei care spuni ca n-au tras destul pentru campanie , fondurile banesti atribuite de agentii electorali ai PNL ca mita electorala nu au fost suficiente ,si mai este un lucru poate acestia au pastrat o parte din suma in buzunarele lor pentru ca nu se stie niciodata vor veni vremuri grele si pentru ei. Cu uleiul , pungile cu cadori , cu fluturasii conceputi de Balint si Molot nu aveau ce sa faca , pentru ca peste o anumita perioada expirau asa cum si BALINTt SI MOLOT SUNT APROAPE EXPIRATE

 4. Echilibrium spune:

  Stimate domnule PSD-ist sub “acoperire”, cel care dublezi comentariile, sa stii ca in judetul Hunedoara strategia PSD a fost la fel de gresita ca peste tot.
  Ati dat mita, ati mintit, ati facut turism electoral innestire, si din inertie vad ca inca mai sunteti in campanie.
  Chestia asta cu “hotul striga hotii”, nu mai merge.
  Cu cat romanii vor putea vedea ca se va putea face politica altfel, cu atat vechile metehne comuniste se vor subrezi.
  Voi atacati oameni nu idei politice. Cred ca a sosit momentul sa se retraga generatia Iliescu, si cu aceasta ocazie PSD va scadea sub 30%.
  Inca exista multa lume care desi are idei Comuniste le confunda cu Socialismul.
  Sper ca generatia tanara sa va mai tempereze grotescul manifestat in aceasta campanie.
  Apropos, sa stiti ca Iohannis va batea mai rau daca puteau vota toti cei care au dorit.

 5. Moise Nicoara spune:

  Doamne fereste ! Cum conduce judetul un jeg ca el ? Un nemurici lipsit de scrupule care isi vinde familia, cei doi copii, un baiat si o fata, din diverse relatii sexuale. Viata publica hunedoreana, dupa anul 1989, nu cunoaste un om, adică Purcel (Moloț), mai lipsit de caracter, un nemernic de asemenea talie.

 6. Cioban spune:

  Huooo bazdaganie,
  Iar ti se defecta banda.
  Te itisi ca musca-n curu vacii.
  Nea la oi, javra PSD ista!

 7. Moise Nicoara spune:

  Astăzi în judeţul Hunedoara domneşte baronul Mircea Moloţ, de la Partidul Naţional Liberal, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Povestea lui Moloţ este simplă: informator al Securităţii pe vremea lui Ceauşescu, bani sifonaţi de la Consiliul Judeţean Hunedoara către firmele apropiaţilor săi, mult tupeu politic, ca să nu spunem nesimţire, şi, în general, o viaţă bună şi prosperă pentru baronul Mircea. Când nu conduce judeţul Hunedoara, Moloţ participa la partide îmbelşugate de vânătoare. Este aşadar vânător împătimit, premiat chiar pentru trofeele de cerb împuşcate, are două vile şi proprietăţi de peste 100 de hectare de teren în judeţ. În comuna Certeju de Sus deţine un conac, alături de 84 de hectare de teren. O proprietate demnă de un grof maghiar, aşa cum exista în Transilvania pe vremuri. Asta este viaţa lui Moloţ, alegătorii îl votează iar el trăieşte pe picior mare. Baronul Moloţ nu face un secret din faptul că ginerele său, pe nume Robert Venter, a câştigat contracte de peste 2 milioane de euro de la Consiliul Judeţean Hunedoara, printre care şi lucrarea de renovare a sediului instituţiei. Acelaşi Venter a primit şi lucrări de construcţii în cadrul proiectului european pentru modernizarea şi reabilitarea reţelelor de canalizare şi apă din Deva şi Hunedoara. Proiectul a fost implementat de compania de apă a judeţului, deţinută de consiliul judeţean. Adică banii erau plătiţi din pixul subordonaţilor lui Moloţ. Aşa se întâmplă în familiile baronilor locali din România, îţi vin milioanele de euro în buzunar şi trebuie să-i iei, n-ai ce face! Acest proiect de canalizare, în valoare de 63 de milioane de euro, a fost un bun prilej pentru îmbogăţirea şmecherilor din oraşul Deva, printre ei şi familia fostului boxer Mihai Leu. În timp ce băieţii deştepţi de la Deva căpuşau contractul european cu pricina, Consiliul Judeţean Hunedoara băga în faliment tocmai firma de construcţii deţinută de instituţie. Firma care putea să facă lejer lucrările în acest proiect. CJ Hunedoara deţinea compania Drumuri şi Poduri SA Deva. Compania primea contracte pentru modernizarea drumurilor de la Consiliul judeţean, apoi aceste lucrări erau subcontractate către alte firme private. În final compania de stat a dat faliment. Printre cei care sifonau banii de la Drumuri şi Poduri SA era şi afaceristul Gabriel Doda, arestat recent pentru acuzaţii de crimă organizată şi evaziune fiscală.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
UAMS Baia de Criş are căldura asigurată

Asistaţii social de la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş (UAMS) au asigurată căldura în iarna aceasta, conducerea instituţiei...

Nevoie acută de medici în judeţ

În 23 noiembrie, Ministerul Sănătăţii organizează concurs naţional de intrare în rezidenţiat pe posturi în domeniile medicină, medicină dentară şi...

Nokia N1

Compania Nokia a anunţat primul său produs realizat după vânzarea diviziei de telefoane către Microsoft.

Închide