Mai puţini copii abandonaţi la naştere

04 copil maternitatePotrivit datelor înregistrate de Direcţia Generală şi Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara, de la începutul anului şi până în prezent, 10 copii au fost abandonaţi de către părinţii lor chiar după ce au fost aduşi pe lume.

Maternităţile unde au fost „uitaţi” nou-născuţii sunt din întreg judeţul, numărul acestora fiind mai mare la maternitatea Spitalului din Deva.
Aşa cum susţin reprezentanţii DGASPC Hunedoara, părinţii care îşi abandonează copiii sunt în general mame tinere, nepregătite pentru prima sarcină, sau mame care au în îngrijire mai mulţi copii. De asemenea, lipsa banilor, nivelul scăzut de educaţie, sau neînţelegerile din familie sunt motive care le determină pe unele mămici să renunţe la propriii lor copii. Cu toate acestea, numărul nou-născuţilor abandonaţi la naştere în 2014, în maternităţile din judeţ este în scădere în comparaţie cu anii precedenţi. Din datele oferite de DGASPC Hunedoara, în anul 2012 au fost lăsaţi la maternităţile din judeţ 15 copii, iar în 2013, 17 bebeluşi nu au mai fost luaţi acasă de către mamele lor. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare