Sport

„Pricepere” mare, satisfacţie mică, după buget

Ciprian Marinuţ

Adus la Hunedoara cu surle şi trâmbiţe, şi cu eticheta de „discipol al lui Lucescu”, Adrian Iencsi (foto) a dezertat din postul de antrenor al echipei alb-albastre, ieri, chiar la prima reunire a lotului din noul an. Tehnicianul a invocat lipsa unui buget pe măsura „potenţialului său” şi şi-a luat la revedere de la gruparea de pe Cerna, după două luni de la instalare şi şase meciuri pe banca tehnică. E posibil ca bugetul „neperformant” să afecteze şi componenţa lotului, însă Alin Barna, preşedintele FC Hunedoara, exclude „un cataclism” din acest puncte de vedere.

V-am pupat, pa, pa!
FC Hunedoara începe noul an cu stângul. La prima reunire a lotului de jucători, în vederea pregătirilor pentru retur, gruparea de pe Cerna a rămas fără antrenor. Adrian Iencsi s-a arătat nemulţumit de faptul că bugetul clubului după discuţiile oficialilor cu reprezentanţii Consiliului Judeţean şi Primăriei Hunedoara se anunţă a fi mai „subţire” decât pretenţiile sale şi a decis să plece. „Adrian Iencsi a decis să înceteze colaborarea cu clubul nostru. A spus că nu are motivaţie să lucreze în condiţiile financiare pe care le oferim noi şi a solicitat încheierea contractului. Eram oarecum puşi în gardă pentru o astfel de posibilitate, pentru că antrenorul s-a plâns într-o declaraţie dată unui post de televiziune că nu are nici măcar cinci la sută din condiţiile avute pe vremuri la Hunedoara de Mircea Lucescu. În aceste condiţii, ne vom reorienta rapid şi vom apela la serviciile unui antrenor din ograda proprie, pe listă fiind Mircea Alic Jr., Daniel Dăscălescu, Daniel Haidiner şi alţii”, a spus Alin Barna, preşedintele FC Hunedoara.

Discuţii cu jucătorii
„Dezertarea” antrenorului se va reflecta cu siguranţă şi în tabăra jucătorilor, astfel că oficialii grupării de pe Cerna au decis să demareze o serie de discuţii individuale cu toţi componenţii lotului. „Deocamdată, nici un jucător nu şi-a manifestat în mod clar intenţia de a pleca. În plus, situaţia bugetului e încă în faza de discuţii, aşa că vom trece şi noi la negocieri cu jucătorii. Nu vom da afară pe nimeni, dar vom încerca să renegociem condiţiile contractuale. Obiectivul va fi menţinerea unui lot care să reuşească o comportare onorabilă în retur”, a precizat Alin Barna.

Programul rămâne acelaşi
Dincolo de obligatoriile manevre de culise impuse de noua situaţie de la club, programul de pregătire al echipei alb-albastre rămâne neschimbat. FC Hunedoara se va pregăti numai pe plan local şi va disputa mai multe meciuri de amicale de verificare cu echipe din zonă. Programul provizoriu al acestor jocuri test este: 23 ianuarie, acasă, cu Frontiera Curtici; 30 ianuarie, acasă, cu CNS Cetate Deva; 6 februarie, deplasare, cu Măgura Cisnădie; 9 februarie, acasă, Măgura Cisnădie; 12 februarie, deplasare, cu Millenium Giarmata; 17 februarie, acasă, cu Metalurgistul Cugir; 20 februarie, deplasare, cu Industria Galda; 27 februarie, acasă, cu Industria Galda.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura