Actualitate

Prezenţe hunedorene la Târgul internaţional de carte „Gaudeamus 2015”

La ediţia din acest an a Târgului internaţional de carte Gaudeamus sunt lansaţi şi doi scriitori hunedoreni, ambii membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Este vorba despre Sânziana Batişte, din Brad, şi Ladislau Daradici, din Deva.

converted PNM file

În chiar prima zi a târgului, azi, 18 noiembrie, editura eLiteratura din Bucureşti (grupul de presă ePublischers) lansează două volume ale poetei şi prozatoarei Sânziana Batişte: volumul de versuri trilingv româno-francezo-englez Miei de lumină, precum şi volumul de proză scurtă Dulce Arizona. Sânziana Batişte este cea mai tradusă poetă din judeţ, toate volumele acesteia fiind tălmăcite în câte două-trei limbi, atât în format tipărit, cât şi electronic.
În aceeaşi zi şi de către aceeaşi editură, sunt lansate şi lucrările profesorului Ladislau Daradici: o carte de critică literară, intitulată Candoare şi exil în poezia şi proza Sânzianei Batişte, respectiv, romanul Oraşul sufletelor sfărâmate.

converted PNM file

Scris în toamna anului 2013, romanul este povestea lacului Cinciş, a oraşului Hunedoara şi a locuitorilor săi. Un roman al căutării, al recuperării sinelui de către doi adulţi însinguraţi, prinşi într-o încrâncenare aproape imposibilă de a salva vieţi. Paradoxal, până la un anumit punct, ceea ce izbutesc să facă pentru alţii, nu reuşesc şi pentru ei înşişi. „Un poem existenţial – ne mărturiseşte însuşi prozatorul – care se înscrie sub semnul putinţei de a visa, al durerii, dar şi al frumuseţii noastre sufleteşti; o rostire sinceră în simplitate şi care spune poate mai mult decât ar fi fost permis despre autorul ei.”
Reamintim că la ediţia din 2014 a târgului de carte Gaudeamus, Ladislau Daradici a fost prezent cu un volum de proză fantastică  intitulat Călăuzitorul de suflete, fiind şi unul dintre cei 25 de prozatori selectaţi, dintr-un număr de 114 nominalizaţi, pentru antologia Cele mai frumoase proze ale anului, lansată în cadrul târgului de Editura Adenium, din Iaşi.
Tot cu acest prilej, profesorul devean a obţinut Trofeul Arthur pentru romanul Să fii păstor la mieii-apelor din partea prestigioasei edituri bucureştene Arthur.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura