Prezent în campanie electorală la Hunedoara, Traian Băsescu a declarat: „Exclud o colaborare cu PSD pentru guvernare”

05-basescu-miting1Natalia Bumbac

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, s-a aflat sâmbătă, 3 decembrie, în municipiul Hunedoara, unde a avut o întâlnire cu membrii şi simpatizanţii partidului, organizând şi o conferinţă de presă.
Ocazie cu care, fostul şef al statului, candidat la alegerile generale pentru un mandat de senator, le-a promis alegătorilor că partidul pe care-l conduce va face parte din viitorul Guvern al României. Totodată, Traian Băsescu a reiterat faptul că exclude o colaborare cu PSD-ul pentru o potenţială formulă de guvernare, fără să dea numele altor partide cu care ar prefera să se alieze. Acesta a spus că motivele pentru care exclude colaborarea cu social-democraţii ţin de „istorie şi de viitor”.
Fostul preşedinte a mai vorbit şi despre politica energetică a României, subliniind că el este adeptul independenţei energetice a statului. Acesta a afirmat că unităţile de producţie de energie din judeţul Hunedoara, respectiv termocentralele Paroşeni şi Mintia, trebuie menţinute în funcţiune, ca parte a sistemului energetic naţional. Acest lucru fiind necesar, chiar dacă preţul de producţie a energiei pe bază de huilă este mai mare, comparativ cu preţurile la care produc curentul unităţile hidroenergetice sau nucleare.
Traian Băsescu a criticat Guvernul tehnocrat, numindu-l „antinaţional”, prin politicile pe care le-a promovat la acest capitol. Fostul şef al statului a argumentat acest fapt prin trimiterea în insolvenţă a producătorilor de energie pe bază de cărbune, dar şi pentru decizia tehnocraţilor de a importa Uraniu pentru centrala nucleară de la Cernavodă, deşi există mine de uraniu funcţionale în ţară. În concluzie, Traian Băsescu a afirmat că atât el, cât şi PMP, vor susţine menţinerea în funcţiune a unităţilor energetice pe bază de huilă, arătând că şi state precum Germania produc energie pe bază de cărbune, dispunând de o tehnologie modernă, care ar trebui implementată şi în cazul termocentralelor din judeţ.

(Comandat: PMP Hunedoara; Executat: Media Hunedoreană SRL Deva; CUI AEP mandatar financiar 11160002)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.