Preţuri de depozitare mai mici la platforma provizorie de la Petroşani

02-gunoaie-deseuriNatalia Bumbac

Platforma provizorie de deşeuri de la Petroşani, construită de Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, a fost dată în administrare către Primăria Vulcan. Proiectul a fost aprobat de consilierii judeţeni în şedinţa de vineri, 28 octombrie. Platforma va fi funcţională, după ce operatorul de salubritate al Primăriei Vulcan va obţine autorizaţiile necesare de la autorităţile de mediu.  

Tariful de depozitare a deşeurilor la groapa provizorie pe care-l vor plăti operatorii din localităţile Văii Jiului a fost stabilit, acesta nefiind mai mare decât cel pe care operatorii trebuie să-l achite la alte puncte de colectare din judeţ sau din alte judeţe, a precizat Mircea Bobora, vicepreşedinte al CJ Hunedoara.
„Preţul de depozitare a deşeurilor la platforma provizorie de la Petroşani va fi mai mic decât preţul pe care-l plătesc acum operatorii din Valea Jiului, care transportă deşeurile la un punct de colectare din Gorj. În consecinţă, nici costurile achitate de către cetăţeni pentru serviciul de salubritate nu va fi mai mare”, a subliniat Mircea Bobora. Acesta a mai spus că în zilele următoare va fi publicat caietul de sarcini pentru organizarea licitaţiei necesare desemnării operatorului pentru deponeul ecologic de la Bârcea Mare. În cazul în care procedura de licitaţie va fi contestată, ceea ce va duce la o amânare a datei la care va fi desemnat un operator, autorităţile judeţene iau în calcul darea în administrare, prin încredinţare directă, a deponeului ecologic unei societăţi de profil care funcţionează pe lângă o Unitate Administrativ Teritorială din judeţ.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare