Sport

Pretenţii europene la judo

11 x 1 chituCiprian Marinuţ

Deveanul Doru Ioan Sapta, preşedintele Federaţiei Române de Judo, a declarat, ieri, că delegaţia României are obiectivul de a cuceri cel puţin o medalie la Campionatele Europene de judo pentru seniori, care se vor desfăşura în Franţa, la Montpellier, în perioada 24-27 aprilie. România participă cu un lot de nouă judoka, cinci fete şi patru băieţi, la ediţia 2014 a competiţiei continentale, sportivii urmând să concureze doar la individual, nu şi la echipe.

Minimum o medalie
„Avem ca obiectiv o medalie, dar sperăm să obţinem mai multe. Concret, şanse la medalii au Larisa Florian, Andreea Chiţu şi Corina Căprioriu. Ne punem speranţe şi în supergreii Natea şi Simionescu”, a declarat Doru Ioan Sapta, înaintea competiţiei din Franţa. Lotul român are următoarea componenţă: Alexandra Pop (categoria 48 kg), Larisa Florian (52 kg), Andreea Chiţu (52 kg), Corina Căprioriu (57 kg), Loredana Ohâi (57 kg), Laszlo Szoke (66 kg), Costel Dănculea (73 kg), Daniel Natea (+100 kg), Vlăduţ Simionescu (+100 kg). De notat că în prima zi, astăzi 24 aprilie, se desfăşoară întreceri la categoriile 48, 52 şi 57 kg (feminin), acolo unde avem şanse la medalii, şi respectiv 60 şi 66 kg (masculin).

Prea puţini pentru o echipă
Europenele 2014 vor include şi o competiţie rezervată echipelor naţionale, disciplină pe care Federaţia Internaţională de Judo speră s-o impună în programul Jocurilor Olimpice începând cu ediţia 2016 de la Rio de Janeiro, însă România nu se va prezenta la această secţiune din lipsă de… echipe. „Concursul pe echipe este foarte spectaculos, dar anul acesta nu am fost pregătiţi. Avem câteva găuri, la unele categorii, dar de la anul vom participa, deoarece vom reintroduce anul acesta competiţia pe echipe şi la nivel naţional”, a adăugat Doru Sapta. În 2013, la Europenele de la Budapesta, România a cucerit o singură medalie, un argint prin Andreea Chiţu, la 52 kg.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.