Preşedintele PNL a declarat la Deva că nu poate promite că Termocentrala Mintia va mai funcţiona mult timp

Sorina Popa

Liderul naţional al PNL, Ludovic Orban, a fost aşteptat, sâmbătă, la finalul discuţiilor pe tema Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, de protestatarii de la Ter­mo­cen­trala Mintia. Preşedintele Sindicatului “So­lida­ri­tatea”, Cristian Iştoc, l-a întrebat pe şeful libe­ralilor dacă ştie dacă s-a decis ca Ter­mo­cen­trala Mintia să nu mai fie repornită niciodată?
„Este adevărat că s-a luat decizia ca ter­mocentrala să fie oprită pentru totdeauna? Spu­neţi-ne, să ştim”, a întrebat Iştoc.
Ludovic Orban i-a răspuns că nu ştie despre aşa ceva. ”Ceea ce cunosc este că Termo­cen­trala Mintia nu respectă condiţiile de mediu. Producţia de energie electrică este, aici, total nerentabilă. Termocentrala face parte din Complexul Energetic Hune­doara, care este în insol­venţă, din cauza unui ajutor de stat acor­dat fără să se ţină seama de cerinţele impuse de UE. Se gândesc mai multe soluţii. Discutăm ca termocentrala să fie preluată de Consiliul Judeţean, dar şi aici trebuie să avem un plan serios. Mai este o variantă, cu trecerea pe gaz metan. Nu pot să vă spun mai multe. Dacă nu va exista o perspectivă clară de viabilitate aici, nu pot să vă promit că termocentrala va mai funcţiona mult timp”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, sâmbătă, la Deva.
Liderul sindical Cristian Iştoc i-a mai spus fos­tului premier că pe masa ministrului Energiei există un material, cu o simulare pe următorii trei ani de funcţionare a Termocentralei Mintia, cu cărbune din Indonezia, cu conţinut scăzut de sulf,însă proiectul este blocat.
Reamintim că Termocentrala Mintia este oprită de mai bine de o săptămână, peste 4.000 de apartamente din municipiu, racor­date la sistemul centralizat de termoficare, dar şi şcoli şi instituţii, neavând căldură şi apă caldă.

One thought on “Preşedintele PNL a declarat la Deva că nu poate promite că Termocentrala Mintia va mai funcţiona mult timp

  • 15 martie 2021 la 9:34
    Permalink

    Daca ar lua un comision consistent probabil ca ar garanta functionarea-sa nu uitam comisionul primit de la UTI din cauza caruia nu a mai putut candida la alegerile locale din 2016!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ziua Internaţională a Francofoniei marcată de biblioteca judeţeană

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Ju­de­ţean Hunedoara şi în parteneriat cu Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel

În judeţ, continuă vaccinare cu serul AstraZeneca

După ce mai mule ţări au oprit vacci­na­rea împotriva Covid cu serul de la AstraZeneca, Prefectura Hunedoara informează că “la

Judeţul Hunedoara, în scenariul roşu de Covid

Judeţul nostru a intrat, de sâmbătă, 13 martie, pe scenariul roşu, din cauza creş­terii cazurilor de îmbolnăviri cu Covid, cu

Închide