ActualitateFlashPolitica si administratie

Președintele Laurențiu Nistor îi cere demisia din funcție șefului Gărzii de Mediu

Sorina Popa

În urma articolului publicat de MESAGERUL HUNEDOREAN, referitor la cererea celor de la Garda de Mediu Hunedoara ca să fie închisă Termocentrala Paroșeni, președintele Consiliu­lui Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor (foto) a reacționat dur.

Prefectul, să ia măsuri
Șeful CJ Hunedoara a cerut demisia comi­sa­rului șef Dorel Bretean (medalion), după ce acesta a cerut să se pună lacătul pe termocentrala din Valea Jiului.
“Asemenea persoane, care face ce a făcut Dorel Bretean, sunt trădători. Adică Uniunea Europeană ne dă voie ca minele cu cărbuni să mai funcționeze, având în vedere contextual actual mondial, și Bretean vrea să le închidă. Nu e de ajuns că nu avem suficient gaz metan, mai trebuie să închidem termocentralele pe cărbune! Cum poți, domnule Bretean să mai mergi la serviciu? Eu zic să mergi, dar cu demisia pe masă. Îi cer prefectului județului să ia măsurile necesare în ceea ce-l privește pe șeful Gărzii de Mediu Hunedoara. Nu se poate așa ceva! Voi trimite documentele prin care s-a cerut închiderea Termocentralei Paroșeni premierului, Parla­men­tului. Să vadă toată lumea ce fac cei de la Garda de Mediu. De asemenea, o rog pe șefa Agenției pentru Protecția Mediului Hunedoara, Georgeta Barabaș, să nu ia în calcul solicitarea de la Bretean”, a declarat Laurențiu Nistor, preșe­dintele CJ Hunedoara, ieri, într-o emisiune la Antena3Deva.
UE ne dă voie
Reamintim că în condițiile în care Uniunea Europeană se adaptează la criza energetică amplificată de invadarea Ucrainei de către Rusia și permite revenirea la producerea energiei electrice pe bază de cărbune, se pare că în județ, cei de la Garda de Mediu vor cu tot dinadinsul să închidă tot ceea ce mai funcționează încă. Ticăloșenia este cu atât mai mare, cu cât șeful politicii de mediu Green Deal, Frans Timmermans, a spus recent „nu există tabu-uri în această si­tua­ție. I­storia a luat o altă tur­nură săptămâna trecută și trebuie să ne adaptăm la această schimbare is­torică”.
După ce ne-au închis Termocentrala Mintia, în condițiile în care energia electrică s-a scumpit e­norm, iată că acum vor să închidă,
de data asta comisarii Gărzii
de Mediu Hunedoara, și Termo­cen­trala Paroșeni. De ce? Ca să o cumpere ieftin niște afaceriști din zonă. Simplu, nu? De aici întrebarea? De ce cei de la Garda de Mediu nu au făcut o analiză completă, minuțioasă, iar apoi să solicite în­chiderea o­biec­tivului economic? Vă spu­nem noi. Pen­tru că sunt in­te­rese de afaceri, iar co­mi­sarii se pare că fac jocul aces­tora.

 

4 comentarii la „Președintele Laurențiu Nistor îi cere demisia din funcție șefului Gărzii de Mediu

 • Mesaj spre știință de la cei Înțelepți din lumea Superioară !

  Conform legilor universului din care sunteți desprinși , nu veți putea depăși stadiul primar , atât timp cât încă vă mai războiți între voi , dacă sunteți lacomi , dacă nu vă pasă de semenii voștri , de ecosistem , dacă nu manifestați suficient respect pentru natură și pentru echilibrul ei .

  Conform acestor baremuri , încă nu ați reușit , ca civilizație , să treceți pragul primitiv al dezvoltării voastre .

 • “Asemenea persoane, care face….” Analfabetule!!!!!!! Pe puiuțul lui moloț nu-l dă nimeni afară. bretean, balint, surgent, marian, prip și tot nucleul din anturajul moloțului sunt tot timpul la „miere”! pnl/pdl – ul hunedorean este G.I.O protejat de toată mafia locală și națională.

 • Bai specialilor!
  În prima linie la apărarea Patriei!
  Poate scăpăm de voi!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura