Preşedintele Consiliului Judeţean vrea mobilizare maximă la unităţile medicale din subordine

Adriana Năstase

Ieri, preşedintele Consiliului Judedţean Hune­doara, Laurenţiu Nistor, i-a convocat într-o şedinţă pe cei care conduc unităţile medicale aflate în subordinea instituţiei judeţene. Asta, din cauza situaţiei în care două municipii, Petroşani şi Brad şi un oraş, Simeria, sunt de astăzi în carantină.
Preşedintele CJ Hunedoara le-a solicitat managerilor să se mobilizeze pentru a putea asigura numărul de paturi necesare pentru internarea şi tratarea pacienţilor diagnos­ticaţi cu infecţia SARS-COV-2.
„Urmează o perioadă grea care va supra­solicita sistemul medical. De aceea, vă rog să faceţi tot ce este necesar, să depuneţi toate eforturile pentru a ajuta pacienţii care vor ajunge la dumneavoastră. Luaţi toate mă­su­rile pentru a asigura un flux rezonabil, pentru a găsi locuri, pentru a trata pacienţii cu cea mai mare responsabilitate”, le-a cerut Lau­ren­ţiu Nistor, conducătorilor unităţilor medicale.
Preşedintele CJ Hunedoara le-a cerut ma­nagerilor celor două sanatorii de pneumofti­zio­logie, din Geoagiu şi Brad, să colaboreze strâns cu managerul SJU Deva, pentru a putea gestiona cât mai eficient cazurile de Covid-19 în funcţie de gravitate.
De asemenea, preşedintele CJ Hunedoara le-a cerut managerilor celor trei unităţi din subordine să asigure linii telefonice pentru ca aparţinătorii să poată afla informaţii în timp real despre starea pacienţilor internaţi.
Ieri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva erau internaţi 62 de pacienţi cu Covid, din­tre care 9 la ATI. La Sanatoriul de Pneumo­ftiziologie din Brad erau internaţi 23 de pacienţi, iar 20 se află internaţi la cel din Geoagiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Strigătul de disperare al unui hunedorean

Sorina Popa Un bărbat din comuna Baia de Criş, Nicolae Şimon (foto), s-a postat în faţa sediului Prefecturii şi spune

Iuliu Winkler: Este esenţială sprijinirea sectorului IMM în tranziţia digitală

IMM-urile, micro-întreprinderile şi start-up-urile trebuie sprijinite, prin finanţări publice şi private, pentru a realiza tranziţia digitală, dar şi pentru a

Judeţul Hunedoara şi provincia chineză Shaanxi au semnat, oficial, Acordul de Înfrăţire

Preşedintele Consiliului Judeţean Hune­doara, Laurenţiu Nistor, a semnat Acordul de Înfrăţire dintre Judeţul Hunedoara şi pro­vincia chineză Shaanxi, în cadrul

Închide