ActualitatePolitica si administratie

Președintele Consiliului Județean, Laurențiu Nistor, scor de peste 50 la sută în preferințele hunedorenilor

Politicienii au început să facă sondaje, pentru că alegerile aproape că bat la ușă, nu-i așa? Și, pregătirile se fac din timp, astfel ca aceia care vor candida în 2024 să fie dintre cei buni.

Peste scorul partidului
Potrivit Vocea-Hunedoarei.ro, un sondaj efectuat la comanda PSD Hunedoara arată că liderul social-democraților, care este și pre­ședintele Consiliului Județean Hunedoara stă cel mai bine în sondaj. Realizate în luna iunie, în câteva orașe și la nivelul județului Hunedoara, sondajele relevă faptul că so­cial-democrații hunedoreni au toate șan­sele ca anul viitor să obțină un scor care să depășească 50 la sută din opțiunile elec­toratului. Mai mult, conform sondajelor, Laurențiu Nistor (foto), președintele CJ Hunedoara și Iulius Bedea, primarul orașului Simeria sunt opțiuni clare în intenția de vot a elec­to­ra­tului, pentru alegerile de anul viitor. După trei ani de la preluarea mandatului, Laurențiu Nistor președintele CJ Hunedoara se menține în topul preferințelor electora­tului hunedorean. Mai mult, sondajele de opinie arată o creștere a încrederii hune­dorenilor în administrația județeană. Prac­tic, acest sondaj realizat în luna iunie, con­firmă faptul că organizația județeană Hunedoara a PSD și-a consolidat poziția în județ , iar Laurențiu Nistor rămâne opțiunea concretă în intenția de vot a hunedorenilor, fiind cotat cu un procent de 54,7 la sută în preferințele elec­toratului, cu aproape patru procente peste scorul partidului.

Crește de la an la an
Primarul orașului Simeria se apropie de pragul de 50 la sută din intenția de vot a electoratului, fiind cotat cu aproape 30 la sută peste candidatul PNL. Consilierul local, Emil Rîșteiu nu trece de opt la sută în intenția de vot a simerienilor , iar Andrei Graur (USR) ar obține un scor de patru la sută. Candidatul PNL, Adrian Bozdog, clasat pe a doua poziție ar obține 21 la sută din votul simerienilor. În ceea ce privește forma­țiunea politică AUR , acest partid are în Simeria un scor de opt la sută. Față de sondajul de anul trecut, realizat în luna mai, Iulius Bedea a crescut cu șapte procente, decalajul între el și candidatul PNL, raportat la sondajul din 2022, înregistrând o creștere de peste 10 procente. De asemenea, în sondajul realizat la Simeria, un procent de peste 40 la sută dintre simerieni spun că vor merge cu siguranță la vot, iar 34 la sută spun că iau această opțiune în calcul, indi­când și candidatul pe care l-ar vota. Doar 11 la sută au spus că nu vor merge la vot, nefiind interesați de alegerile de anul viitor.

Sub 20 la sută
La nivelul județului Hunedoara, liberalii au un scor de 19 pro­cente, candidatul acestora la Consiliul Județean,
Călin Petru Marian fiind sur­cla­sat de pre­șe­din­tele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor cu peste 30 de pro­cen­te. PSD va son­da și intenția de vot în municipiul Deva, ur­mând să sta­bi­lească candidatul care va ata­ca fotoliul de edil șef al re­ședinței de județ. (A.N.)