Preşedintele AJF Hunedoara, Cristi Petrean: Să nu punem presiune pe arbitrii tineri

29 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

      Chiar de la primele etape din acest sezon din Liga a patra la fotbal în judeţul Hunedoara au fost comentarii în ceea ce priveşte arbitrajul prestat de cavalerii fluierului. Cei mai mulţi dintre contestatari au fost nemulţumiţi de evoluţia din teren a unor arbitri cu experienţă.
      Nu au experienţă, nu se pot impune
MESAGERUL HUNEDOREAN l-a contactat pe Cristian Petrean (foto), preşedintele AJF Hunedoara. „Din punctul nostru de vedere, al AJF Hunedoara, se pune prea mare presiune pe tineri. Se ştie că tinerii arbitri fac parte şi din proiectul Cavalerii fluierului. Ei fiind tineri, fără experienţă, vor să aplice regulamentul ca la carte şi de aici micile neînţelegeri. Modul de aplicare a regulamentului e puţin mai strict. Nu au experienţă ca să se impună. Ca să poată gestiona jocul, ei vor să arbitreze perfect. Apoi, noi nu putem lua decizii fără probe. Dacă cei de la Petrila, spre exemplu, aduc filmarea de la meciul cu Jiul şi se dovedeşte că au fost decizii eronate, noi, AJF-ul, vom lua măsuri”, susţine Cristian Petrean.
„Cluburile pot depune cereri, cu 10 zile înaintea unui joc, şi să ceară arbitri din alt judeţ. Nu a făcut nimeni lucrul acesta. Pentru astfel de arbitri, din afara judeţului, clubul trebuie să suporte cheltuielile de transport“, a adăugat Cristian Petrean.
După partida de fotbal din etapa a doua din Liga a IV-a, cea dintre Inter Petrila şi Jiul Petroşani, oficialii echipei gazdă au acuzat arbitrajul lui Anca şi au declarat că li s-au permis multe ieşiri nesportive jucătorilor echipei oaspete. Oficialul AJF spune că dacă sunt probe în acest caz nu se va ezita să se ia măsuri. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal, Liga a III-a. Formaţiile hunedorene joacă acasă în etapa a doua

Etapa a doua din campionatul Ligii a treia de fotbal programează jocuri pe teren propriu pentru ambele echipe din judeţul...

Au mai rămas 3 zile în care puteți comanda Must de la Jidvei

Perioada de preluare a comenzilor în cadrul campaniei „Must de la Jidvei” se apropie de final, acestea mai putând fi...

Gura lumii, 29.08.2019

Nu se mai înghesuie să rămână în câmpul muncii după ce au aflat că regulile jocului se vor schimba. Cârcotaşii...

Închide