Sport

Președinta Federației de Gimnastică: Lotul național rămâne la Deva

Nicolae Gavrea

Conducerea Federației Române de Gimnastică (FRG) s-a aflat la finalul săp­tămânii trecute la Deva, odată cu re­venirea componentelor lotului na­țional de senioare la Centrul Național de Pregătire Olimpică.

Subiect fierbinte
Vizita președintei FRG, Carmencita Constantin, și a secretarului general fe­de­rații, Ingrid Istrate a avut ca scop sta­bi­lirea condițiilor necesare pentru pre­gătirea componentelor echipei fe­mi­nine de gimnastică, aici la Deva. În pa­ra­lel, am marcat și o vizită pe care cele două doamne au făcut-o la Primăria municipiului Deva unde s-au întâlnit cu edilul șef al acestei instituții, Florin Nicolae Oancea, o vizită care a lămurit câteva aspecte foarte importante le­gate de subiectul fierbinte care a fost dezbătut în urmă cu câteva săptămâni, acela dacă municipiul Deva va pierde prezența lotului național feminin de se­nioare și junioare ale României. Se pare că lucrurile s-au clarificat.

Reporter: Doamna președinte, care a fost tema discuției pe care ați purtat-o cu primarul municipiului Deva?
Carmencita Constantin: Suntem în pe­rioada de identificare a oportu­ni­tă­ților activităților pe care le dezvoltăm aici, la Deva, unde ne simțit ca de fiecare dată, ca la noi acasă, într-o atmosferă mai mult decât prietenească și plină de sprijin.

Reporter: În urma acestei discuții, plea­că până la urmă lotul național fe­mi­nin de gimnastică de aici, de la Deva?
Carmencita Constantin: FR Gim­nas­tică nu a putut să spună niciodată acest lucru, pentru că nu avea cum să spună. Ce infrastructură avem aici la Deva, nu aveam nici unde în țară la acest mo­ment. Ca atare, pot să spun că nu a fost niciodată poziția Federației, cum că Deva nu ar fi constituit punctul principal de pregătire a lotului feminin de gim­nas­tică. În același timp, trebuie să men­ționez că toate țările cu care noi suntem în cursa pentru calificare olimpică be­ne­ficiază de anumite condiții de infra­structură pe care noi nu le avem din păcate nici în Deva și din acest motiv. Vedeți că acesta nu este numai modelul FR Gimnastică, el este modelul multor federații ș,i în special, al celor care au ca obiectiv calificarea olimpică și care își pregătesc sportivii din loturile naționale și cele olimpice în infrastructuri olimpice care sunt construite în alte țări. Așa facem și noi acum: mai revenim acasă, ne mai ducem pe altă locației, revenim acasă și tot așa.

Reporter: Rămâne obiectivul prin­ci­pal al echipei naționale, calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024?
Carmencita Constantin: Categoric, acesta este obiectivul nostru principal. Luna noiembrie va fi o lună de foc pen­tru noi toți cei din federației și de la lo­turile naționale. Suntem toți con­sem­nați, să stați în fața televizoarelor și să va gândiți pozitiv la copiii noștri când con­curează. Da, avem nevoie de energia pozitivă a tuturor și noi muncim pentru o calificare olimpică.

Reporter: Să înțelegem că ediția din acest an a Campionatelor Mondiale din Belgia, de la Antwerp este una deosebit de importantă pentru fetele noastre, pentru echipa națională?
Carmencita Constantin: Campio­na­tele Mondiale sunt foarte importante pentru noi toți, atât pentru băieți cât și pentru fete, întrecerile fiind considerate criteriul de calificare a echipelor. Vom mai discuta în perioada următoare des­pre pregătirea gimnaștilor noștri. Im­por­tant este că am reușit să asigurăm, aici la Deva, sprijinul necesar pentru o pregătire liniștită.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.