Politica si administratie

Premierul vine cu o propunere șoc: Aleșii să aibă maximum două mandate în administrație

Marcel Ciolacu (foto) vrea să șteargă orice urmă de „baroniadă” în PSD. După cazul mitei pentru Dumitru Buzatu, unul dintre ultimii „grei” ai PSD, liderul partidului a spus că nimeni nu ar trebui să aibă mai mult de două mandate în administrație.

Beția puterii
„Eu pot face acest lucru ca președinte de partid și statutul partidului poate fi atacat ca statut neconstituțional. În schimb, ca decizie o pot lua împreună cu colegii mei ca să fie o regulă”, a afirmat Ciolacu.
Ciolacu a revenit cu detalii asupra afir­ma­ției sale, în interviul de la digi24.ro, unde a spus că nu se poa­te lua o decizie, nici măcar la nivel de statut al par­tidului, pentru că ar putea fi atacat ca fiind neconstituțional. Întrebat dacă mai există baroni în PSD, pre­ședintele partidului a spus că există acest fenomen în toate partidele tradiționale. Peri­colul șederii mai mult într-o funcție este „beția puterii”. Ciolacu speră ca el să nu cadă victimă.
„În toate partidele tradiționale, dacă vă uitați, găsiți acest fenomen (n.r. al ba­ro­nilor). Și în politică există acest fenomen. De ce? Pentru că se acceptă oameni în aceeași funcție o perioadă mult prea lun­gă de timp. Din punctul meu de vede­re, primari, președinți de CJ, nu ar trebui să aibă voie să fie mai mult de două man­date. Este suficient, fiindcă în acel moment câteodată puterea îmbată. Eu îmi doresc ca pe mine să nu mă îmbete”, a spus premierul Marcel Ciolacu. (A.N.)