ActualitateFlash

Premierul Tudose confirmă: Firma Bosch investeşte într-o fabrică la Simeria

Sorina Popa

Ieri, premierul României, Mihai Tudose, i-a primit, la Palatul Victoria, pe reprezentanţii companiei germane BSH Home Appliances Group, din domeniul producţiei electrocasnicelor.
Tema discuţiilor a vizat proiectele de investiţii ale companiei din cadrul grupului german Bosch, în România, cu perspectiva de dezvoltare locală atât pe plan economic, cât şi pe plan educaţional, prin construirea unei fabrici în Simeria şi prin colaborarea cu primăria locală în vederea pregătirii forţei de muncă. „România are perspective economice bune şi considerăm investiţiile un vector important pentru a consolida evoluţia economică bună din ultimele luni”, a declarat primul ministru Mihai Tudose.
De mai multă vreme se vorbeşte de investiţia Bosch la Simeria, însă nu se dezvăluie amănunte, motiv pentru care cetăţenii sunt nedumeriţi în privinţa acesteia. Faptul că Mihai Tudose a vorbit despre deschiderea unei fabrici Bosch în Simeria vine să facă puţină lumină în legătură cu investiţia extrem de importantă pentru oraş, dar şi pentru judeţul nostru. Construirea unei fabrici la Simeria este foarte importantă, mai ales că Parcul de Afaceri din oraş nu a fost ocupat nici pe jumătate. Se ştie că, dacă până în iunie anul viitor, nu se reuşeşte atragerea de investitori aici, suntem buni de plată, fondurile europene cheltuite pentru realizarea Parcului trebuind returnate Uniunii Europene.
Din delegaţia condusă de premierul Tudose au făcut parte vicepremierul Marcel Ciolacu, secretarii de stat Florin Vodiţă şi Ramona Lohan şi consilierul de stat Gabriel Andronache. La întrevedere a participat, de asemenea, ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, Cord Meier-Klodt.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura