ActualitatePolitica si administratie

Premierul Marcel Ciolacu: Să apărăm România de extremism!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu (foto), a declarat ieri că prioritatea coaliției PSD-PNL este de a apăra România de extre­mism. Marcel Ciolacu nu a exclus o alianță electorală cu PNL și a precizat că vrea ca astăzi să anunțe calendarul electoral pen­tru toate alegerile din acest an, scrie digi24.

Un lucru foarte important
„Cu toții am rămas strânși în jurul valorilor care ne definesc. Nici unii dintre noi n-am încercat ca să căutăm voturile, să ne schimbăm opiniile sau să încercăm com­promisuri cu formațiuni extremiste care ne-ar fi abătut de la drumul pe care îl avem de făcut. Eu vreau să trăiesc într-o Românie liberă, într-o Europă liberă. Eu nu vreau ca contracandidații noștri să moară subit prin pușcării sau otrăviți. Eu cred că nu vreau ca România să fie un vasal al Federației Ruse. De aceea, alegerile de pe 9 iunie din întreaga Europă sunt foarte importante. Co­municarea dintre familiile europene impor­tante, care apără democrația, este un lucru foarte important”, a declarat Marcel Ciolacu. El a mai arătat că nu există partide care să poată obține majoritatea pentru a guverna singure și că dialogul între partide este important, având ca scop apărarea României de extremism.

Nu e o negociere de funcții
„Nu cred că în Europa, în acest moment, un partid va putea să facă singur 50 la sută. Cred că dialogul va fi esențial după data de 9 iunie, la nivel european. La noi în țară, sunt discuții multe. Știți că avem o coaliție făcută între două mari partide, PSD și PNL. Prio­ritatea noastră, indiferent din ce partid facem parte, este să apărăm România de extremism”, a mai declarat liderul social-democrat.
Întrebat de comasarea alegerilor și despre liste comune de candidați, Marcel Ciolacu s-a declarat „ferm convins” că și el, și Nicolae Ciucă vor răspunde astăzi la aceste întrebări. „Sunt ferm convins că mâine (n.r.-astăzi), atât eu, cât şi pre­şedintele Nicolae Ciucă vă vom răspunde la aceste întrebări. Este incorect, în timpul unor negocieri şi unor discuţii, eu să vă spun cum se va face. Eu vreau să iau împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă cea mai bună decizie în ceea ce priveşte românii şi viitorul României şi stabilitatea României. Haideţi să vedem care este propunerea finală, nu este o negociere pe funcţii. Sunt două programe de armonizat, fiind­că categoric că vom veni cu un pro­gram. Este o cale foarte clară îm­po­triva extremismului din România care există în acest moment şi trebuie să recu­noaş­tem acest lucru şi vom vedea şi percepţia ro­mânilor în cazul în care de­cidem.” Marcel Ciolacu a mai fost întrebat dacă acest lucru în­seamnă că PSD și PNL vor face o alianță electorală. „Una dintre soluții este o alianță electorală sau o alianță politică, care va da stabilitate României. Ca și prim-mi­nistru, eu doresc mâine să anunț tot calendarul de alegeri”, a mai declarat Marcel Ciolacu. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura