ComunitateEducatie si cultura

Premiere și spectacole pentru copii la teatrul din Petroșani

Artiștii Teatrului din Petroșani pregă­tesc pentru sâmbătă, 12 martie 2022, spec­ta­co­lul “Moartea lui IPU”, o dramati­zare de Daniel Oltean, după Titus Popovici. Vi se promite un spectacol inedit, o dis­tri­buție valoroasă.
„Mânată de frică, elita unei comunități rurale din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, încearcă să-l convingă pe Ipu „nebunul satului”, să-și asume vina uciderii unui ofițer german, ca ei să-și salveze viața. Ipu vrea să-și vadă propria înmormântare la care să fie prezenți cei care așteaptă să moară pentru ei”, susțin artiștii teatrului.

Copiii se vor amuza
Apoi, duminică,13 martie, ora 12.00, cei mici și nu numai sunt așteptați în lumea poveștilor. “Am pregătit pentru ei spec­ta­colul “Lumea Lui Dănilă” de Ion Creangă, în regia lui Boris Melinti. Copiii se vor amuza copios de peripețiile lui Dănilă și vor descoperi tradiții si obiceiuri vechi, adaptate vremurilor modern”, ne arată organizatorii.
Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori. Acestea pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală.

Cine este bufonul
Tot duminică 13 martie 2022, de la 18.00, publicul doritor de frumos este invitat la spectacolul “Regele Bufonul Și Domnii Șobolani” de Matei Vișniec, în regia lui Muriel Jakab Manea.
„Regele, bufonul și domnii șobolani – fabulă barocă, farsă, bufonerie și mas­ca­radă de Matei Vișniec, este oglinda unei lumi în derivă, imaginea unui univers aflat într-o evidentă criză. Regele e identificat cu inima microsmosului omenesc. În cavalcada unei lumi în prăbușire, spiritul se prăbușește și corpul devine o ruină. Bufonul e expresia multiplicității și a discordanțelor ascunse în „eul” colectiv. Dincolo de aparențele sale cos­mice se întrezărește o conștiință sfâ­șiată. Istoria ni-l arată asociat cu victima în ritualurile de sacrificiu.
Șobolanii reprezintă mizeria morală. Omenirea și-a predat puterea!”, spune Muriel Jakab Manea.
Prețul unui bilet este de 20 sau 25 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, stu­denții și pensionarii beneficiază de reducere 50 la sută.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura