ActualitateEducatie si cultura

Premiere, premiere la Teatrul din Petroșani

Adriana Năstase

În afară de piesa D’ale Carna­va­lului, cu care debutează stagiunea celor de la Teatrul Dramatic „I.D Sîrbu” din Petroșani, pe scena de aici se mai joacă „Dansul Morții”, în regia unui tânăr regizor, Ovidiu Radu, pe 30 septembrie, la sala ArTelier.

Au depășit problemele
„Pe 1 octombrie am pregătit o pre­mieră pentru cei mici „Frozen- regatul de gheață”, care va avea loc în curtea Con­siliului Județean Hunedoara, în cadrul evenimentului Noaptea Biblio­tecilor. Următoarea premieră, pentru că este anul Moliere, sunt 400 de ani de Moliere, este spectacol ”Avarul”, în regia lui Mihai Constantin Ranin, pre­miera pe 8 octom­brie”, a precizat Irina Radu Bodea (medalion), mana­gerul Teatrului Dra­matic „I.D.Sîrbu” Petroșani.
La teatrul din Petroșani va fi, din nou, Victor Ioan Frunză, care va ajun­­ge aici la fiecare premieră din aceas­tă toamnă, pentru a decide ce piesă va pune în scenă aici.
Iar pentru toate acestea este ne­voie de sprijinul finanțatorilor de la Consiliul Județean Hunedoara.
„Interesul Consiliului Județean și, în special, al președintelui Laurențiu Nistor, este unul extrem de mare. Eu cred că am trecut cu bine peste toate problemele de aici. Au fost și ile­ga­li­tăți săvârșite aici, de fostul manager, iar aici mă refer că mulți angajați au fost trecuți cu contractele din pe­ri­oadă determinată, în nedetermi­nată, fără concurs, sau examen, ceea ce a fost ilegal. S-au descoperit în jur de 20 de contracte, au fost ac­țio­nați în instanță și 13 dosare au fost deja ju­decate, cu o primă rezoluție, care nu este definitivă, doi dintre actori, Alexandru Cazan și Radu Tudosie, nu mai fac parte din trupă, iar ceilalți sunt reangajați pe perioadă determinată. Mai sunt 5 dosare în judecată, amânate pentru luna octombrie”, a spus Ion Bădin, vicepreședinte al CJ Hunedoara.