Comunitate

Premieră în Justiție. Primul medic care a recunoscut că a luat șpagă de la pacienți

Un medic din București a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, urmând să primească 3 ani de în­chi­soare cu suspendare pentru luare de mită și să-i fie confiscată averea ob­ți­nută în mod ilegal, prin șpaga primită de la pacienți, scrie sursazilei.ro

Acord de recunoaştere
În acest dosar penal, doctorul Cristian Paleru de la Institutul de Pneumofti­ziologie ”Marius Nasta” a fost arestat preventiv toamna trecută.
După o lună în arest preventiv, doc­torul Paleru a recunoscut acuzația de luare de mită în formă continuată. A în­cheiat un acord de recunoaștere a vi­no­văţiei prin care i se aplică o pedeapsă de trei ani cu suspendare, sub supra­ve­ghere.
Procurorii Parchetului Capitalei l-au convins pe medic ca prin acordul de recunoaștere a vinovăției să își asume și confiscarea extinsă a sumei de peste 700.000 de lei, bani pe care acesta i-ar fi câștigat ilegal. De altfel, întreaga sumă a fost pusă la dispoziție și urmează să intre în proprietatea statului.
Totodată, doctorului Cristian Paleru i s-a interzis ca vreme de doi ani și ju­mătate să mai exercite profesia de medic în sistemul public de sănătate din România. În plus, medicul va trebui să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunității, fie la Spitalul de Pneumo­lo­gie din Iași, fie la cel de recuperare.
Chirurgul și-a asumat, astfel, 32 de șpăgi primite de la pacienți sau rudele lor, bani, spun procurorii, dar şi găini con­gelate, coniac sau vin.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura