Prelevare de organe la Spitalul Judeţean Deva. Speranţe pentru bolnavi

Adriana Năstase

O nouă prelevare de organe – rinichi, ficat şi cornee, s-a încheiat marţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, donatorul fiind o persoană de 63 de ani aflată în moarte cerebrală.

Recunoştinţă familiei donatorului
Intervenţia de prelevare a rinichilor a fost rea­lizată de o echipa de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Cluj Napoca, iar cea de pre­levare a ficatului a fost efectuată de o echipă medicală de la Spitalul Clinic Fundeni.
Totodată a fost prelevată şi corneea, care va ajunge la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.
„Ca de fiecare dată, ne înclinăm cu respect şi recu­noştinţă în faţa familiei care a fost de acord cu această deciziei dificilă, dar care a răspândit speranţa în sufletul altor suferinzi. Este un gest care deschide speranţa la viaţă pentru alţi bolnavi. Generozitatea familiei, efortul colectivului echipei medicale a secţiei ATI şi conducerea SJU Deva au pus în mişcare acest lanţ al vieţii”, a declarat directorul medical al SJU Deva, dr. Lucian Miron.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a felicitat echipa de medici care a dus la bun sfârşit această ope­ra­ţiu­ne dificilă, mulţumind, totodată, şi familiei donatorului.
„Ştiu că pentru familia celui care s-a stins a fost o decizie grea şi le mulţumesc apropiaţilor pentru gestul nobil prin care salvează alte vieţi. Dum­nezeu să-i mângâie în această încercare grea şi să-i răsplătească pentru generozitatea care să­deşte viaţă şi speranţă. Felicit echipa de medici pentru profesionalismul de care a dat dovadă!”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.
SJU Deva este acreditat pentru activitatea de prelevare organe şi ţesuturi de către Ministerul Să­nătăţii – Agenţia Naţională de Transplant, din anul 2018. De atunci, la acest spital au fost efectuate 18 operaţii de prelevare de organe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.