Prefectul vrea mai multe clase tehnice pentru învăţământul dual

Adriana Năstase

Prefectul de Hunedoara vrea mai multe clase pentru învăţământul dual, iar pentru aceasta, ieri s-a întâlnit cu reprezentanţii Com­paniei CDS România.
CDS România, firmă cu capital francez, care are ca activitate realizarea diferitelor com­ponente prin injecţii de mase plastice şi ma­teriale compozite, doreşte să asigure lo­curi de muncă pentru tinerii care vor absolvi acest tip de învăţământ şi care vor obţine specializări în meseriile de care are nevoie compania.
„Autorităţile şcolare judeţene, împreună cu Instituţia Prefectului vor face demersurile pre­văzute de lege pentru ca începând cu anul şcolar 2021 – 2022, să fie înfiinţate noi clase de pregătire tehnică, în sistem de învăţământ dual. Această formă de studiu asigură agen­tului economic posibilitatea de recrutare a tinerilor calificaţi cărora, în timpul şcolii le sunt oferite mai multe avantaje: bursă de stu­diu, posibilitatea de a efectua practica în spa­ţiile de producţie ale firmelor partenere, pre­gătire teoretică şi tehnică la standarde mo­derne şi loc de muncă după absolvirea şcolii”, se arată într-un comunicat al Prefec­turii Hunedoara.
În judeţul Hunedoara funcţionează deja acest tip de învăţământ tehnic, mai multe firme, printre care şi compania Bosch, fiind par­tenere în acest proiect educaţional.
„Forma de învăţământ dual tehnic este foar­te importantă pentru că ajută atât inves­titorul care are nevoie de personal calificat, cât şi pe absolvent, prin asigurarea cheltuie­lilor de studii şi a unui loc de muncă. Judeţul Hunedoara poate atrage investitori în firme de producţie, în condiţiile în care aceştia au asigurate locuri de muncă ocupate cu tineri absolvenţi ai învăţământului tehnic, în sistem dual, pentru că sunt pregătiţi în meseriile care sunt cerute de agentul economic. În cali­tate de prefect voi asigura tot sprijinul insti­tu­ţio­nal firmelor şi unităţilor de învăţământ care doresc să se implice în acest proiect”, a de­clarat Călin Marian, prefectul judeţului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare