Prefectul Vasilică Potecă a demisionat din funcţie

8 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Prefectul judeţului, Vasilică Potecă (foto), a demisionat din funcţie, pentru că va candida la alegerile parlamentare pentru o funcţie de se­nator. Potrivit legii, el trebuie să demisio­neze din funcţia de prefect dacă vrea să candideze.
Alegerile generale sunt programate să aibă loc în data de 6 decembrie 2020. Urmează ca Potecă să fie eliberat din funcţia de prefect al judeţului Hunedoara în următoarea şedinţă de guvern.
Vasilică Potecă este numărul unu pe lista pentru Senat al PNL Hunedoara, în locul lui Carmen Hărău, care s-a retras din această competiţie politică. Subprefectul Călin Marian va conduce Prefectura de la aprobarea demisiei lui Potecă şi publicarea ei în Monitorul Oficial. Precizăm că judeţul are doi subprefecţi, Călin Marian şi Dorel Bretean.
Vasilică Potecă a fost numit prefect al jude­ţu­lui Hunedoara în 10 decembrie 2019. El l-a înlo­cuit în funcţie pe Fabius Kiszely, membru PSD.
Vasilică Potecă s-a născut în data de 1 martie 1963, în judeţul Buzău. A urmat studiile la Facultatea de Drept a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, în perioada 1983 – 1987. A fost secretar al Consiliului Popular al Comunei Turdaş (1987 – 1990). Între 1990 – 1991, Vasilică Potecă a fost consilier juridic la o regie de stat, consilier juridic principal la Prefectura Judeţului Hunedoara, apoi la Consiliul Judeţean Hunedoara, pe o funcţie similară. Între 1994 – 1995 a fost şeful Serviciului Administraţie Publică Locală din cadrul Primăriei Deva. Mai mulţi ani a lucrat în mediul privat. În anul 2012 a ajuns subprefect, iar între 2014 – 2019 a ocupat, pe rând, funcţiile de director general adjunct al SC Apa Prod SA Deva, administrator public al comunei Ilia, administrator public al municipiului Deva.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deputatul hunedorean Sorin Marica trage un semnal de alarmă

Magdalena Şerban Până în 16 octom­brie, partidele ar tre­bui să-şi desemneze candidaţii pentru ale­gerile parlamentare ce vor avea loc în...

Bulina neagră

Nicolae Pîşu, din municipiul Deva Pentru că a primit 2 ani închisoare pentru fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de furt...

Bulina albă

Alexandru Mureşan, profesor la LPS Cetate Deva Pentru că sportivii de la secţia de kaiac-canoe a LPS Cetate Deva, pregătiţi...

Închide