Deputatul hunedorean Sorin Marica trage un semnal de alarmă

Magdalena Şerban

Până în 16 octom­brie, partidele ar tre­bui să-şi desemneze candidaţii pentru ale­gerile parlamentare ce vor avea loc în 6 de­cem­brie, însă contex­tul pandemic actual ar trebui să le dea de gândit guvernanţilor şi să pună frână, e de părere parlamentarul hu­nedorean Sorin Petru Marica (foto), membru PRO România.

Alegeri după ce ne însănătoşim semenii
„La începutul campaniei electorale de la alegerile locale aveam 1200 cazuri noi/24 h. Acum avem aproape 3.000 şi ne pregătim pentru campania de parlamentare. Probabil că în decembrie vom avea 4-5000 pe zi. Din februarie până acum, Guvernul nu a fost în stare să vină cu un program de testare coerent şi aplicabil sută la sută, să echipeze spitalele, să crească numărul de locuri din ATI. Sunt zone în ţară în care locurile rămase neocupate se pot număra pe degetele de la o mână şi asta încă este caz fericit, deoarece în altele mai e doar unul. O să ajungem ca medicii noştri să fie puşi în situaţia drastică în care să decidă contra­cronometru care dintre doi sau mai mulţi bolnavi de Covid-19 va ocupa un pat, înclinând balanţa către cel mai tânăr şi cu mai puţine afecţiuni. Nu e destulă presiune pe sistemul sanitar? În loc să-i sprijinim pe doctori, le anihilăm normalul cu care trebuie să exercite un act medical aflat la limita din­tre viaţă şi moarte. Eu asta cred. Haideţi să o lăsăm mai moale cu scorurile şi procen­tajele, că nu suntem la nici un fel de meci, şi să ne concentrăm mai mult pe oamenii care ne-au ales şi pe soarta lor, a copiilor lor şi a tuturor.
Iar dacă vorbim de şcoli, vine sezonul virozelor, iar instituţiile sanitare sunt supra­so­licitate. Şi da, şi aici e o problemă. S-au promis tablete electronice pentru ca studiul să se poată desfăşura în regim exclusiv online, dar oare unde sunt ele? Copiii încă le aşteaptă. În concluzie, spun că un guvern responsabil ar fi rezolvat urgenţele şi s-ar fi ocupat de alegeri după ce situaţia ar fi fost sub control“, declară Sorin Petru Marica, deputat de Hunedoara, membru al PRO România.
Parlamentarul mai crede că după 7 decem­brie există toate şansele să se intre iar în carantină totală. De precizat că judeţul Hunedoara va fi reprezentat în Parlament de trei senatori şi şase deputaţi.

2 comentarii la „Deputatul hunedorean Sorin Marica trage un semnal de alarmă

  • 9 octombrie 2020 la 7:04
    Permalink

    hai las o mai moale cu grija fata de semeni caci oricum s a terminat cu deputatia ta pe veci

  • 10 octombrie 2020 la 11:47
    Permalink

    Sorin Marica este un om cu mult bun simț, fie că va mai fi sau nu deputat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare