; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Prefectul Potecă pune „biciul” pe directorii de la deconcentrate

17 februarie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Prefectul de Hunedoara s-a dezlănţuit, ieri, la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). Vasilică Potecă a declarat în faţa directorilor de la deconcentrate, că ”există persoane care pun în discuţie ce fac eu în şedinţele Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă”.

”Nu convoc aceste întâlniri de dragul de a demonstra ceva şi nu mă interesează nici dacă unii directori se plâng, vă spun că voi avea în continuare luări de poziţie, iar atâta timp cât lucraţi cu mine, veţi lucra după regulament”, le-a spus prefectul şefilor de la direcţiile deconcentrate prezenţi ieri la întrunirea CJSU.
Totul a pornit de la situaţia pacientei din Deva, care s-a întors din Thailanda şi s-a prezentat la UPU Deva, după ce a început să se simtă rău. Cum toată lumea care are simptome de răceală se agită şi se gândeşte să nu fi contractat virusul cel nou, şi femeia s-a dus repede la UPU Deva. De aici, medicii au decis să o trimită la Timişoara, cu suspiciune de coronavirus. Numai că, de fapt, deveanca avea o encefalită autoimună, susţin medicii din Timişoara. Femeia a fost trimisă cu suspiciune de febră galbenă, iar la Timişoara a ajuns cu suspiciune de coronavirus…
”Prefectul de Timiş ne-a acuzat (n.r.-autorităţile din judeţul nostru) că nu am respectat toate procedurile atunci când a fost trimisă pacienta suspectă de coronavirus de la Deva la Timişoara. Trebuia întrunită o comisie medicală, care să facă o apreciere şi doar după aceea să se declanşeze procedura de transport la Timişoara. Trebuie să fim atenţi pentru a nu induce panica printre oameni. Dacă trimitem fiecare caz care ni se pare că e suspect de coronavirus, facem doar panică. Populaţia intră în panică, elevii nu mai merg la şcoală, este un haos total. Problema a fost la UPU Deva. Trebuie rezolvată situaţia de la UPU Deva, în sensul că trebuie să stabilizeze situaţia cu conducerea. Ca să ştim pe cine tragem la răspundere dacă greşeşte”, a declarat, ieri, Vasilică Potecă (foto).
Pe de altă parte, Cecilia Birău, de la Direcţia de Sănătate Publică, a spus, ieri, la şedinţa CJSU, că a solicitat celor 69 de primării din judeţ să pună la dispoziţie un spaţiu, pentru ca, în caz de epidemie, sau de coronavirus, aceasta este procedura. ”Din păcate, doar trei primării ne-au răspuns”, susţine dr. Cecilia Birău.
Analiza şi aprobarea “Planului de măsuri în cazul unei suspiciuni de infecţie cu virusul COVID 19” a fost principalul punct al şedinţei CJSU Hunedoara, convocată ieri de prefect.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. florin spune:

    asa Vasilica date scula in bascula

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 18.02.2020

Geanina Larisa M., adolescentă din Lupeni Pentru că fiind în prezent condamnată pentru repetate furturi şi-şi ispăşeşte pedeapsa într-un centru...

Bulina albă, 18.02.2020

Miruna Mălăuţă, karateka la CSM Jiul Petroşani Pentru că, în urma rezultatelor obţinute la campionatele europene din Danemarca şi Ungaria...

Gura lumii, 18.02.2020

Vorbesc cârcotaşii că o duduie care conduce o instituţie de pe la noi, dând amenzi pe bandă rulantă, nu „reuşeşte“...

Închide