Prefectul nu crede că autostrada va fi gata în luna mai

05 autostrada  sub pasaj turdas (25)Sorina Popa

Prefectul judeţului, Sorin Vasilescu, a declarat, ieri, că lucrările la autostrada Deva-Orăştie avansează bine, însă termenul înaintat de constructori, de 10 mai, pentru finalizarea investiţiei, este unul nerealist.
„Deşi am văzut că lucrările merg bine, sunt unele probleme apărute pe parcurs, care nu cred că vor putea duce la finalizarea construcţiei, pe 10 mai. La Turdaş, sunt probleme cu subtraversarea, s-a observat o eroziune a malului Mureşului. Constructorii au identificat soluţiile tehnice, dar trebuie executate lucrări de rezistenţă, altfel, ne trezim că ajunge Mureşul la autostradă. Pe de altă parte, Comisia care verifică dacă s-au astupat gropile lăsate după ce s-a luat material necesar pentru lucrările de la autostradă, a identificat unde sunt probleme mai grave, iar dacă nu se vor reface terenurile respective, vom lua măsurile necesare”, a declarat prefectul de Hunedoara.
Proiectul ce presupune construcţia a 32,5 km de autostradă este finanţat în mare parte  de Uniunea Europeană prin programul de preaderare ISPA (108,9 milioane de euro) restul fiind bani de la guvern. Tronsonul respectiv de autostradă face parte din Coridorul IV paneuropean şi va cuprinde 21 de poduri şi pasaje, un spaţiu de serviciu şi trei noduri rutiere, care vor asigura legătura cu oraşele adiacente Orăştie, Simeria şi Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.