; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Prefectul le-a dat trei zile celor de la Termocentrala Mintia să vină cu planul de reorganizare

18 februarie 2020 | 3 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă (foto), le-a dat termen trei zile celor din conducerea Termocentralei Mintia, pentru a prezenta planul de reorganizare şi a unui punct de vedere privind situaţia obiectivului economic.

Guvernul să decidă
Prefectul de Hunedoara consideră că atât situaţia economică, cât şi cea socială rezultate în urma activităţii Complexului Energetic Hunedoara sunt de maximă importanţă pentru locuitorii judeţului şi trebuie să i se acorde o atenţie deosebită. „Suntem hunedoreni şi ne vom implica pentru ca activităţile din mineritul şi din energia hunedoreană să continue şi în următorii ani!”, a declarat Vasilică Potecă, prefectul judeţului Hunedoara.
Ieri, Potecă s-a întâlnit cu sindicatele din judeţ, reprezentanţi ai instituţiilor publice, conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara şi conducerea Complexului Energetic Hunedoara.
Sindicaliştii au solicitat sprijinul Instituţiei Prefectului pentru ca Planul de reorganizare al CEH, atunci când va fi definitivat, să fie adus în atenţia Guvernului României, care va lua o decizie privind aplicarea acestuia. În principal, intenţiile administraţiei şi ale sindicatelor se referă la înfiinţarea la Petroşani a Complexului Energetic Valea Jiului – format din Termocentrala Paroşeni şi din cele patru exploatări miniere în activitate: Lonea şi Lupeni (cu ajutor de la stat) şi Livezeni şi Vulcan (fără ajutor de la stat), împreună cu Sucursala “Prestserv” Petroşani. Termocentrala Mintia urmează să fie preluată de Primăria municipiului Deva sau de Consiliul Judeţean Hunedoara. Prefectul susţine că aceste obiective nu vor putea fi atinse dacă nu vor fi elaborate de urgenţă proiecte de reorganizare pentru fiecare viitoare societate în parte.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Alo PNL voi vreti voturile noastre , noi vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan si angajari de tineri la PRODUCTIE !

  2. Nico spune:

    No, sa vezi distractie. Planuri fanteziste la Mintia cum nu s-au mai vazut. Sa te tavalesti pe jos de ras !

  3. prof spune:

    Cine sa faca plan de reorganizare ca au ramas, atat in conducere cat si ingineri, doar betivi sau pupincuristi prosti cu diplome de inginer luate pe gratare de la fostul liceu energetic !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
După ce, ieri, la audierile din Parlament senatoarea Carmen Hărău l-a bălăcărit pe liderul PSD Hunedoara. Laurenţiu Nistor îi răspunde… cu un mărţişor

Ieri a fost o nouă rundă de audieri a miniştrilor propuşi să facă parte din Cabinetul Orban 2. Iar scandalurile...

Mai multe burse de merit pentru elevii deveni

Aproape 20.000 de elevi care studiază în învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Deva vor primi, în acest an, burse...

Râu de Mori: femeile din comună, sărbătorite de 8 Martie

Administraţia publică din Râu de Mori îşi doreşte ca nici o femeie din comună să nu stea în casă de...

Închide