Prefectul Fabius Kiszely: Activitatea la Serviciul Permise şi Înmatriculări necesită o îmbunătăţire radicală

13 martie 2019 | 3 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Prefectul judeţului, Fabius Kiszely (foto), a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că speră să nu fie un fenomen ceea ce s-a întâmplat cu funcţionara de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara, prinsă în flagrant în timp ce lua mită.

MESAGERUL HUNEDOREAN l-a întrebat pe prefectul judeţului şi despre situaţia urâtă cu luarea de mită, dar şi despre problema muncii la negru, care devine tot mai accentuată în judeţ. Prefectul vorbeşte şi de proiectele cu bani de la guvern care se realizează în judeţul nostru.
– Au fost reclamaţii, până acum, în ceea ce priveşte asemenea fapte la Serviciul Permise şi Înmatriculări. Este un serviciu care funcţionează în cadrul Instituţiei Prefectului. Procurorii susţin că mulţi cetăţeni s-au declarat nemulţumiţi de cum se lucrează şi, mai ales, de cum sunt trataţi atunci când vin să rezolve problemele aici. Ce faceţi, în aceste condiţii, pentru că sunteţi responsabil şi de acest serviciu?
– Sper să fie un caz izolat, ce s-a întâmplat acolo. Dar un lucru este cert. Activitatea la acest serviciu necesită o îmbunătăţire radicală. Adică, e nevoie de amenajarea unui spaţiu propice. Vom lua măsuri organizatorice pentru a facilita plata taxelor pe care cetăţenii trebuie să le achite aici. Ne gândim la un ghişeu electronic, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor. Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara va funcţiona, probabil de la sfârşitul acestui an, într-o altă locaţie, în centrul Devei, la etajul al doilea al Ulpia Shopping Center. Am avut reclamaţii privind atitudinea funcţionarilor de la acest serviciu şi că spaţiul nu e corespunzător. Odată cu mutarea în alt loc, vom face şi o reinstruire a salariaţilor în ceea ce priveşte activitatea cu publicul şi vom fi foarte atenţi la evaluarea angajaţilor.
– Sigur aveţi informaţii despre munca la negru. Tot mai mulţi patroni reclamă că le pleacă oamenii la alţi angajatori, care le oferă un salariu mai mare, dar muncesc la negru. De fapt, e fals că nu există forţă de muncă. Este o situaţie ciudată şi incorectă. Inspectorii de muncă verifică firmele care îşi plătesc dările către stat, având angajaţi legal. Ca să arate că şi muncesc, aceştia le mai dau acestor firme şi amenzi, fie că găsesc ceva minor în neregulă, fie ca să-şi justifice activitatea. Vă întreb direct, pentru că prefectul coordonează direcţiile deconcentrate: de ce toleraţi asemenea practici?
– În primul rând, vorbim de o concurenţă neloială, dacă unii sunt angajaţi legal şi alţii care muncesc la negru. Într-o şedinţă recentă a Colegiului Prefectural am cerut celor de la ITM să aibă o atenţie sporită faţă de munca la negru. Munca la negru este un flagel care ne duce la nişte concluzii nefavorabile în ceea ce priveşte ocuparea forţei de muncă. Nu putem aplica politici coerente dacă ne lovim de acest fenomen. Voi face o evaluare la finele trimestrului I cu privire la acest flagel.
– Să vorbim şi de investiţiile care se fac în judeţ, cu bani guvernamentali. Care este situaţia proiectelor?
– În judeţ sunt 220 de proiecte, din care 74 sunt deja recepţionate, iar restul sunt în derulare, pe PNDL2, în valoare de 666 milioane de lei. Este vorba de investiţii de reabilitări de drumuri, mondernizări de şcoli, grădiniţe, dotări spitale.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Curios spune:

  Dar cum o cheamă pe funcționară?
  E secret?

 2. RAD GHEORGHITA spune:

  Am mai comentat, sper ca cineva sa ii spuna Domnului Prefect despre problema dotarii cu tehnica de calcul si service PC-uri de la Serviciul de Permise Deva.
  Anul trecum am vazut ca reteaua de calculatoare nu functiona si din cauza ca PC-urile se incalzeau prea tare si nu mai functionau. De acord si cu afirmatia din articol ca spatiul nu este corespunzator. Sigur, Serverele au nevoie de un spatiu inchis separat si dotat cu instalatie de climatizare. Se poate vedea asa ceva la CEH Petrosani.

 3. Gigi spune:

  Va legati de nimic.probabil ii vizati postul.dar pe doctori nu îi vede nimeni?
  Iau un purcoi de bani și spertul merge înainte și el…

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Autobergamo luptă în continuare pe două fronturi

Autobergamo Deva a pierdut la Miercurea Ciuc bătălia pentru primul loc a Ligii întâi la futsal, sezonul regulat, dar cele...

Fotbal: Decizii importante luate la AJF Hunedoara

Nicolae Gavrea Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara şi-a prezentat luni, în cadrul adunării generale care s-a ţinut la Deva, bilanţul...

Hunedoreanul Cosmin Gârleanu, calificat în semifinalele Campionatului European de Box

Pugilistul hunedorean Petre Cosmin Gârleanu (foto), participant la Campionatele Europene de box pentru sportivi sub 22 de ani, a reuşit...

Închide