<

Prefectul de Hunedoara taie în carne vie! Primarii care au schimbat tabăra, demişi

13 septembrie 2020 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă (foto), a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că a semnat ordinele prin care primarii, consilierii locali care au trecut la alt partid în acest timp, îşi pierd mandatele.

Ordinul ministrului Afacerilor Interne
„Toate mandatele primarilor şi consilierilor locali, care au trecut de pe o listă pe alta, în baza referatelor secretarilor, vor fi încetate astăzi (n.r.-vineri). Tot ceea ce am primit, până la această oră, de la secretarii de comună, privind trecerea de la un partid la altul, mandatele au fost comunicate prin email şi încetate, şi până diseară le vom trimite şi originalul! Astăzi am încetat mandatele la cei pentru care primăriile ne-au trimis referatele că au trecut de la un partid la altul. Cred că astăzi am semnat undeva la 130 de ordine de încetare a manda­telor, la nivelul judeţului, consilieri şi primari. Primăriile care nu îmi vor trimite referatele privindu-i pe cei care au trecut de la un partid la altul, voi trimite un control peste ei, să vedem de ce nu respectă ordinul Ministerului de Interne privind declanşarea procedurilor de încetare a mandatelor!”, a declarat prefectul Vasilică Potecă.

Vasile Cărăguţ, încă membru ALDE
Toată acţiunea s-a pornit după ce ministrul Afacerilor Interne a transmis un ordin prin care cere ca toţi aleşii care au trecut la un alt partid decât cel pe listele căruia au can­didat în urmă cu patru ani să le înceteze mandatele, aşa cum prevede legea.
Se ştie că trei primari, din comunele Buceş, Sarmizegetusa şi Cerbăl nu mai candidează din partea PSD la aceste alegeri locale, ci de la PNL. De asemenea, primarul din Peştişu Mic a trecut de la PNL la PSD, iar primarul şi viceprimarul oraşului Geoagiu vor candida de la PSD acum, deşi în urmă cu patru ani au candidat de la ALDE. Organizaţia judeţeană ALDE a transmis un răspuns prefectului, cum că primarul Vasile Cărăguţ este încă membru ALDE.
„Foarte rău, el era primul care trebuia să-şi piardă man­datul. Secretarii unităţilor administrative teritoriale care nu au transmis adrese cu aleşii care au schimbat partidul, vor fi sancţionaţi. Legea trebuie respectată de toată lumea”, a adăugat prefectul judeţului.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. florin spune:

    nu te mai da mare , nu faci decit sa aplici legea , adica iti faci serviciu pentru care esti platit

  2. Bobouțanu spune:

    Așa cum ai respectat-o tu cãnd ai scos un om din carantină…

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal, Liga a III-a. În prima etapă, CSM Deva, învinsă de Viitorul Şelimbăr

A venit şi mult aşteptatul moment al debutului în noul sezon fotbalistic din Liga a III-a de fotbal, în care...

Ministrul Stroe ne dă speranţe…

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe (foto), a afirmat , că începând de astăzi, în urma hotărârii de Guvern prin...

Lupte libere. Medalii pentru juniorii deveni la naţionale

Până la momentul în care mai marii ministerelor noastre se vor decide dacă sportivii, seniori şi mai tineri, se pot...

Închide