Fotbal, Liga a III-a. În prima etapă, CSM Deva, învinsă de Viitorul Şelimbăr

A venit şi mult aşteptatul moment al debutului în noul sezon fotbalistic din Liga a III-a de fotbal, în care judeţul nostru are trei formaţii, care vor evolua după voia unora în serii diferite. CSM Deva şi Jiul Petroşani au fost repartizate în seria a VII-a, iar CS Hunedoara va juca în compania echipelor din seria a IX-a.
Noua echipă a municipiului Deva, rebranduită din LPS în CSM, a jucat sâmbătă la… Simeria, prima partidă din noul se­zon, joc considerat pe teren propriu, în compania unei formaţii puternice, care şi-a anunţat intenţia de promovare, Viitorul Şelimbăr.
Antrenorul Ştefan Nanu i-a folosit în această partidă pe jucă­torii din lotul de bază şi a dat o replică bună oaspeţilor, chiar dacă jocul s-a încheiat cu victoria sibienilor, scorul final 1-2.

Partida de la Simeria a debutat cu acţiuni în forţă la cele două porţi. Gazdele au avut prima şansă de gol, ca urmare a unui corner bătut periculos de Vitan în chiar primul minut, dar reluarea din careu a fost deficitară. Oaspeţii au răspuns rapid prin Cârstean, şutul acestuia din 10 metri trecând pe lângă poartă deveană. Portarul devean Manea a salvat echipa în min.8, când a ieşit mult în afara careului pentru a respinge balonul la o fază delicată şi tot el a reţinut mingea trimisă de Neacşa pe mijlocul porţii din lovitura liberă de la 25 de metri, în min. 13. Acelaşi Neacşa a centrat de la 35 de metri, în min.18, la o altă fază fixă şi Cârloanţă a reluat cu capul din 8 metri peste transversal. Un minut mai târziu am consemnat primul gol din această partidă: Cârstean a scăpat singur pe dreapta atacului sibian, după o gravă nesincronizare în defensiva deveană şi a lobat elegant balonul peste portarul ieşit în marginea careului.
După gol, a urmat o perioadă de joc mai bun al gazdelor, presărată însă cu prea multe ratări. Centrarea bună din min. 28 a lui Ţoiu e reluată dezamăgitor de către Stere în portarul advers, iar în min.30, şutul excelent din 22 de metri al lui Vitan a ocolit vinclul porţii adverse.
În min. 37, o altă ocazie rarisimă a devenilor: mingea cen­trată din lovitură liberă de la 40 de metri l-a lovit pur şi simplu pe Stere şi s-a dus pe lângă poartă şi apoi după o com­binaţie Traşcă – Vitan – Stere, ultimul a ratat incredibil de la un metru de poartă, trimiţând alături.
După seria ratărilor a venit egalarea cu două minute înainte de pauză. Traşcă a fost faultat la 25 de metri uşor lateral stânga şi Vitan a executat impecabil lovitura liberă, şutând aproape de vinclu. Scorul devine 1-1, anunţându-se o repriză secundă spectaculoasă. Până la pauză am mai notat o altă ocazie a lui Stere, care a trecut pe sub minge la centrarea şutată de pe stânga de acelaşi Vitan.
Repriza secundă a fost însă săracă în faze de poartă, oas­peţii de la Şelimbăr controlând jocul şi datorită experienţei net superioară a jucătorilor săi, dar şi din cauza unei căderi fizice a devenilor. Totuşi, în min.50, Bogdanovici a rezolvat bine o fază foarte periculoasă, singur în faţa a trei atacanţi sibieni, iar portarul Manea a respins cu piciorul în corner, în min.58, şutul puternic al lui Tătar, venit înşelător. Din păcate, portarul devean a gafat la şutul din voleu al lui Curtean de la 28 de metri, încercând să respingă tot cu piciorul, dar a luftat, iar balonul s-a dus pe jos, în gol, lângă bară.
Din acest moment, gazdele nu s-au regăsit în joc, drept urmare nu l-au mai pus în pericol pe portarul advers la nici o acţiune. Oaspeţii au fost parcă mai proaspeţi pe finalul par­tidei şi au avut câteva ocazii nefinalizate. Să notăm că în prelungirile partidei Curtean a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat.
În etapa a doua, CSM Deva are programată o partidă în de­plasare la Gilortul Târgu Cărbuneşti, echipă care nu a jucat până acum nici un meci în cupă sau în campionat din cauza cazurilor de covid-19 din lot şi este posibil ca şi această întâlnire să nu se dispute.
„Au fost două reprize diferite la acest meci. Noi am făcut o primă repriză bună, din păcate am luat gol pe o nesin­cro­nizare a fundaşilor centrali. Astăzi ne-a lipsit şi portarul, păcat de acest copil de 18 ani, Manea, care a luat gol de la 30 de metri, încercând să respingă cu piciorul. Ciută a apărat foarte bine în cupă, va veni şi rândul lui în poartă. Diferenţa dintre noi şi ei a fost şi de experienţă, ei au jucători ca Neacşa, Curtean sau Tătar, cu meciuri în Liga întâi. În repriza a doua parcă ne-a lipsit şi dorinţa, s-a resimţit şi pauza competiţională forţată, am jucat un singur meci în ultimele opt luni. Avem mulţi jucători noi şi cred în continuare că echipa este mult mai valoroasă decât cea din sezonul trecut. Mergem înainte, clasarea în primele şase locuri este obiectivul nostru, perfect realizabil. Problema este că ne antrenăm ba pe la Certej, ba pe la Ilia, pe unde putem, de jucat jucăm la Simeria, iar în deplasările acestea se acumulează oboseală şi la un moment dat se resimte în joc”, a declarat Ştefan Nanu, antrenorul principal de la CSM Deva.
Pentru CSM Deva au evoluat: Manea – Kelemen (74 Cârstoiu), Radak, Bogdanovici, Doboş (cpt.) – Ţoiu, Târş (74 Lehel), Vitan – Curescu (55 Branea), Stere (60 Ghighilicea), Traşcă. Antrenor Ştefan Nanu. (foto, Cătălin Crăciun)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.