Prefectul cere ca fiecare instituţie din judeţ să facă o evaluare de risc seismic a clădirilor deţinute

Fiecare instituţie din judeţul Hunedoara va trebui să facă o ex­per­tiză tehnică pentru evaluarea riscului seismic în cazul clădirilor pe care le deţine, a anunţat prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian (foto), în cadrul şe­dinţei de bilanţ a Comite­tu­lui Ju­de­ţean pentru Situaţii de Ur­genţă (CJSU).

Fără pagube
El a precizat că în urma cutremurului produs luni după-amiază în judeţul Gorj, şi resimţit în Hunedoara, nu au fost înregistrate pagube, aşa cum arată evaluările făcute în teren. „Sunt foarte mulţumit de activitatea pe care Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a desfăşurat-o în anul 2022, iar faptul că membrii care fac parte din această structură sunt prompţi şi eficienţi mă face să cred că putem gestiona orice situaţie problematică pe care o întâlnim la nivelul judeţului Hunedoara. Ieri (luni, n.red.) am avut o situaţie cu care nu ne-am mai con­frun­tat în ultima perioadă, un cu­tre­mur care a durat 6 secunde. Din fe­ricire, în urma evaluărilor efectuate de către instituţiile abilitate, nu au fost înregistrate pagube”, a precizat pre­fectul judeţului Hunedoara.

Campanie de donare de sânge
Totodată, prefectul Călin Marian a adus în atenţia membrilor CJSU Hunedoara faptul că fiecare instituţie trebuie să ştie cum să reacţioneze în cazul oricăror situaţii de urgenţă, tot­o­dată fiind retransmis şi planul cu pri­vire la riscul seismic. „De asemenea, am solicitat CJSU să ia o serie de mă­suri organizatorice cu privire la anu­mite probleme cu care ne confruntăm în acest moment. În perioada 2-3 martie vom demara la nivelul ad­mi­nis­traţiei publice din judeţul Hunedoara o campanie de donare de sânge. În plus, fiecare instituţie va trebui să facă câte o evaluare a riscului seismic pentru fiecare clădire pe care o deţine, prin efectuarea unei expertize tehnice”, a mai menţionat prefectul.
Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter s-a produs luni în judeţul Gorj, la o adâncime de apro­xi­mativ 10 kilometri. Cutremurul s-a resimţit şi în judeţul Hunedoara, fără să producă pagube. (A.Năstase)