ActualitatePolitica si administratie

Prefectul a verificat lucrările de reparaţii pe DN7A, important pentru turismul din Valea Jiului

Lucrările de reparaţii pe DN 7A Petroşani-Voineasa, important pen­tru deschiderea turismului din Valea Jiului, dar şi pentru accesul spre judeţul Vâlcea, se vor încheia până la sfârşitul lunii octombrie, a anunţat prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, după o evaluare efectuată, marţi, la faţa locului.

Acces rapid
Drumul facilitează accesul din ju­de­ţul Hunedoara spre staţiunea Voineasa, dar şi cel al turiştilor din partea de sud a ţării spre staţiunile montane Parâng şi Straja, din Valea Jiului.
„După cum am menţionat în re­pe­tate rânduri, judeţul Hunedoara este unul dintre cele mai frumoase din România, având capacitatea de a se dezvolta extraordinar prin intermediul turismului. Pentru a ne dezvolta ju­de­ţul este necesar ca mai întâi să îl des­chidem, să potenţăm reţelele rutiere existente, astfel încât accesul în judeţ să fie extins şi facil, adaptat actualelor norme şi standarde în materie de in­fra­structură. Drumul DN7A, drum care leagă judeţul Hunedoara de ju­deţul Vâlcea şi de staţiunea montană Voineasa, este deosebit de important atât pentru comunitatea Văii Jiului, cât şi pentru întregul judeţ. Odată rea­bi­litat, turiştii vor beneficia de acces rapid înspre staţiunile montane din Valea Jiului – Parâng şi Straja”, a de­cla­rat prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian.
Sectorul din DN 7A, aflat pe raza judeţului Hunedoara, are o lungime de 16 km şi a fost preluat în anul 2019 de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova. În prezent se urmă­reşte repararea lui în totalitate, pentru a fi practicabil pe sezonul de iarnă.
Potrivit prefectului, lucrările de reparaţie se vor încheia până la finalul lunii octombrie, iar drumul va fi repus în siguranţă pentru tranzitarea jude­ţului Hunedoara.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura