Prefectul a verificat, la Vaţa, situaţia lucrărilor după inundaţii

Ieri, prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a verificat situaţia lucrărilor hidrotehnice şi activitatea comisiilor de evaluare a pagubelor din comuna Vaţa de Jos, grav afectată de inundaţiile produse în noaptea de 18 spre 19 iunie 2020.
„În zonă, mai multe utilaje lucrează la evacuarea albiei pârâului Prăvăleni şi restabilirea, pe cât posibil a digurilor. Locuitori ai satelor Basarabasa, Prăvăleni şi Ciungani au discutat cu prefectul judeţului şi l-au informat despre problemele pe care le au după retragerea apelor. Prefectul judeţului Hunedoara i-a informat pe localnici că de-a lungul albiei vor începe în următoarea perioadă, lucrări speciale de îndiguire, finanţate de Guvernul României. Astfel, oamenii, gospodăriile şi terenurile agricole vor fi protejate împotriva inundaţiilor. De asemenea, Vasilică Potecă a luat imediat, la faţa locului, unele măsuri pentru a sprijini familiile afectate de revărsarea apelor.
„În aceste zile, în comuna Vaţa de Jos, se află comisiile de evaluare a pagubelor, coordonate de Instituţia Prefectului, care centralizează distrugerile provocate fiecărei familii din localităţile afectate de inundaţii. La sfârşitul acestei săptămâni, rapoartele vor fi trimise Guvernului României, care va aloca importante fonduri financiare printr-o Hotărâre de Guvern, pentru ca oamenii să fie despăgubiţi şi să-şi reia activitatea obişnuită în gospodăriile proprii“, se arată într-un comunicat al prefecturii. „Pentru a nu mai avea loc astfel de evenimente nedorite, care pot transforma din nou zona într-una calamitată, cel mai important lucru este să fie efectuate lucrări hidrotehnice speciale de îndiguire şi amenajare a albiei cursului de apă care trece prin cele trei sate“, a spus Vasilică Potecă, prefectul judeţului Hunedoara. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.