Prefecţii şi subprefecţii vor putea rămâne membri de partid

Sorina Popa

De ani buni, prefecţii şi subprefecţii trebuie să renunţe la calitatea de membru de partid, dacă vor să ocupe funcţiile respective. Deşi toată lumea ştie că ei sunt numiţi dintre membrii de partid, odată ajunşi la pre­fre­c­tură, ei trebuie să demisioneze, altfel încalcă legea.
Toată lumea spunea că nu ne dă voie Uniunea Europeană, ca prefecţii şi sub­pre­fecţii să fie membri de partid. Dar, ministrul Dez­voltării, Cseke Attila (UDMR), a întrebat pe cei de la Comisia Europeană dacă e voie ca aceştia să rămână membri de partid. Iar răspunsul a fost afirmativ.
„La sfârşitul anului trecut, ministrul Cseke Attila a propus modificarea Ordonanţei de Ur­genţă privind Codul administrativ astfel ca funcţiile de prefect şi subprefect să treacă din înalţi funcţionari publici în cea de dem­nitari publici. Trebuie, în sfârşit să facem le­gală reprezentarea prefecţilor şi a sub­pre­fecţilor. Este clar că ei sunt oameni politici, sunt numiţi de către un guvern politic şi e nor­mal ca aceştia să fie numiţi politic şi să poată fi membri de partid. Acest lucru a fost confirmat, că este posibil de către re­pre­zenanţii Comisiei Europene”, a declarat, ieri, la o întâlnire cu presa, Lorincz Shell (foto), pre­şedintele executiv al organizaţiei jude­ţene Hunedoara a UDMR.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare