Prea puternici, pentru nişte „viruşi verzi”

Ciprian Marinuţ

Lidera FC Hunedoara s-a descurcat chiar şi-n frig şi ceaţă cu „viruşii” în tricouri verzi de la Sănătatea Cluj şi a câştigat, fără emoţii, scor 2-0, partida disputată sâmbătă, pe Stadionul „Michael Klein”. Meciul a fost la discreţia hunedorenilor, care puteau înscrie mai multe goluri.

Vreme ostilă, adversar facil
Atmosfera londoneză de la startul meciului, propice „îmbolnăvirilor”, a rămas fără efecte negative asupra liderei FC Hunedoara. Trupa negru-alb-albastră a confirmat că este cea mai puternică din serie şi a obţinut a 10-a victorie din 11 meciuri disputate, în condiţiile în care replica „viruşilor verzi” a fost mai palidă decât aşteptările. Hunedorenii au arestat mingea încă din startul partidei, iar superioritatea la posesie s-a reflectat rapid şi pe tabela de marcaj. Robert Cristian a reluat cu capul la colţul lung, centrarea venită dintr-un corner executat de Făgărăşanu de pe partea stângă, deschizând scorul 1-0. Golul a redus tracul din jocul hunedorenilor şi a diminuat emoţiile din rândul celor aproximativ 500 de suporteri care au înfruntat frigul şi ceaţa la acest meci.
După alte trei-patru ratări hunedorene, Sănătatea şi-a arătat colţii prima dată în minutul 25, când a expediat primul şut pe poartă. Finalul primei reprize a adus câte o bună ocazie la ambele porţi. Roiu (min. 39) putea face 2-0, însă şutul său de la trei metri lateral stânga a ţintit transversala, iar Văidean (44) a avut şansa egalării, dar a tras pe lângă din interiorul careului mare. Pentru a elimina complet emoţiile, hunedorenii au început tare repriza secundă, iar Nicula (min. 49) a reuşit majorarea diferenţei la 2-0, după o pasă a lui Ambruş. În condiţiile în care FC Hunedoara a continuat să atace şi să fie la cârma partidei, scorul de 2-0 a fost suficient, pierzându-şi reputaţia de „periculos”, iar trupa antrenată de Marius Opric a bifat în mod meritat victoria. În urma acestui nou succes, gruparea hunedoreană s-a distanţat în clasament de urmăritoarele sale, având acum cu nouă puncte mai mult decât CS Oşorhei, ocupanta locului doi. FC Hunedoara va juca în ultima etapă a turului, vinerea viitoare, în deplasare cu FC Zalău.

FC Hunedoara – Sănătatea Cluj 2-0 (1-0)
Au marcat: R. Cristian (13), Nicula (49)
FC Hunedoara: A. Ilie – Dosan (80 Bier), Ambruş, Cuciula, B. Roiu – Vajda (cpt), Găceanu, R. Cristian (77 Lintaru), Făgărăşanu –  Pepenar (70 Muntean), Nicula (70 Vişan). Antrenor: Marius Opric
Sănătatea Cluj: Todoran –  Creţu (80 I. Rus), Sos, Simioancă, Mureşan, Cristian (72 Vădana), S. Tohăzan, Văidean, B. Rus (47 Pop), T. Tohăzan, Slobodan (47 Ceaca). Antrenor: Marius Semeniuc.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare