Actualitate

Prea cu viteză mare, prea ilegal

Polițiștii, împreună cu reprezen­tanții RAR, au desfășurat, ieri, o amplă acțiune în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră pe autostrada A1.

Au rămas pietoni pentru 3 luni
Au fost verificate 134 de auto­ve­hi­cu­le care circulau pe A1, pe segmentul Deva-Holdea. Un număr de 4 permise de conducere au fost ridicate, 12 cer­tificate de înmatriculare au fost retrase (2 pentru ITP expirat și 10 pentru defecțiuni tehnice), fiind aplicate 80 de sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 de lei. Un număr de 31 de con­ducători auto au fost depistați cir­culând cu viteză peste limita legală, doi șoferi rămânând fără permisul de con­ducere pentru 3 luni. Altor doi șoferi li s-au reținut permisele de conducere, după ce polițiștii rutieri au constatat că ter­menul de valabilitate a documen­telor era expirat.
Alți conducători auto au fost amen­dați, fie că nu au utilizat luminile mașinii, fie au oprit nejustificat pe banda de ur­gență, nu au purtat centura de sigu­ranță sau foloseau telefonul mobil fără dispozitiv hand-free. Un tânăr în vârstă de 22 de ani a fost depistat și în­re­gistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 189 de km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 1.305 lei, iar dreptul său de a con­duce autovehicule pe drumurile publice a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile. Un alt tânăr, cetățean străin, a fost depistat și înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 184 de km/h. (A.N.)