Povestea Roxanei, tânăra care şi-a transformat pasiunea în afacere

23 august 2018 | 13 Comentarii | Publicat in: Reportaj

Natalia Bumbac

După ce a absolvit Facultatea de Educaţie şi Fizică şi Sport în Bucureşti, deveanca Roxana Căpăţână (foto) era hotărâtă să continue în acest domeniu. Voia să-şi deschidă o sală de sport. Dar, o decizie luată pe loc i-a schimbat complet planul. A intrat în lumea modei, iar acum nu se mai vede făcând altceva.

A învăţat totul din mers
Născută după ’89, Roxana se numără printre tinerii care nu se văd muncind decât pentru afacerea lor. Cu patru ani în urmă, o prietenă de-a ei, care avea un atelier de croitorie, i-a spus că se mută din Deva şi că renunţă la acea afacere. Fără să stea mult pe gânduri, Roxana i-a spus că vrea să preia ea atelierul. Zis şi făcut. Aşa a intrat tânăra deveancă oficial în lumea modei. Fără să ştie să facă un tipar pentru o rochie, sau să folosească o maşină de cusut… Deprinderi pe care aflase că le avea în sânge şi pe care şi le-a descoperit din mers. Că doar nu degeaba a crescut-o bunica sa, care avusese un atelier de croitorie în trecut.
„Mi-au plăcut hainele dintotdeauna. Bunica mea, care era asistentă medicală de profesie, avea şi un atelier de croitorie. Făcea haine în serie, pe care le vindea la târguri. E pasionată de modă. Şi la 82 de ani e o femeie cochetă. Revenind la mine, după ce am absolvit facultatea, voiam să deschid o sală de sport. Întâmplarea a făcut să-mi schimb radical decizia. Am preluat atelierul de croitorie al unei prietene, care voia să renunţe la el. Nu aveam habar de croitorie, dar am învăţat totul pe parcurs. Meseria adevărată se fură (n.r. zâmbeşte). Am două doamne deosebite cu care lucrez în atelier şi care mă ajută foarte mult”, povesteşte Roxana.

A „echipat” o nuntă întreagă
În cei patru ani a reuşit să-şi câştige clientelă, încât uneori este nevoită să refuze unele cereri. Face rochii de seară, spectaculoase, dar şi ţinute de zi, pentru doamne cu gusturi alese. Cea mai mare satisfacţie a Roxanei este atunci când o clientă care îi bate prima dată la uşă revine pentru o nouă comandă. Munceşte mult, a trebuit să renunţe la alte activităţi care îi mâncau din timp pentru a putea ţine ritmul cu comenzile de la atelier. Face şi câte 40 de rochii pe lună. A avut comenzi pentru a „echipa“ o nuntă întreagă. De la mireasă şi domnişoare de onoare, până la naşă şi soacre, la toate le-a făcut rochiile. Sunt zile în care nu iese din atelier. Mai ales în sezonul nunţilor, atunci când comenzile vin pe bandă rulantă. Multe cliente vin la ea pentru că ştiu că se pricepe în arta vestimentaţiei. Prietenoasă din fire, Roxana colaborează foarte bine cu ele, iar rezultatele sunt admirabile.
Pe viitor îşi doreşte să-şi crească afacerea pe care să o continue fiica sa, poate chiar sub forma unui brand vestimentar. „Aş vrea să dezvolt afacerea. Să deschid un magazin în care să vând creaţii vestimentare făcute de mine. Îmi doresc ca şi fetiţa mea să facă asta, iar eu să-i pot lăsa un brand“, ne-a mărturisit tânăra. Chiar dacă a avut zile grele şi a cunoscut momente dificile în viaţă, Roxana se consideră o persoană împlinită. Este pasionată de ceea ce face şi mulţumită că le face fericite pe doamnele şi domnişoarele care-i trec pragul atelierului.

Loading...

Comentarii (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Marius spune:

  Pai nu era domnisoara asta cea condamnata pentru trafic de droguri????

 2. Emil spune:

  Fiecare are dreptul sa-si spele imaginea, oricum cred ca cineva i-a facut combinatie cu astia de la ziar ca o dadeau aici de zici ca ea o omorat 5 oameni.

 3. Roxana spune:

  Important este sa înveți din greseli și sa nu perseverezi in prostie.. eu am învățat și voi demonstra cine sunt și ca a fost o gresala …

 4. Geta spune:

  Fiecare ar trebui sa Isi vada de treaba lui… Doar ca Asa se trezesc uniiiii sa comenteze aiurea.. cine o cunoaste cu adevarat stie ce om este . Felicitari Roxana esti cea mai buna!

 5. Alina spune:

  Eu zic sa nu mai comentam aiurea si fiecare sa isi vada de treaba lui, daca nu sunteti in stare sa apreciati munca unui om frumos cum este Roxana, nu mai comentati deloc.
  Felicitari rox si continua sa cresti!!

 6. VASILE spune:

  Bravo rox !!! Tot asa te pup.

 7. Cristi spune:

  Si frumoasa si talentati … Fara cuvinte ! Felicitari frumusete

 8. Pavel spune:

  Sper sa aud doar de bine de tine esti un om bun , destept si meriti tot ce este mai bun! Te felicit pt tot ce faci

 9. Janeta spune:

  De ce lasa-ti doar comentariile de bine despre acest personaj ? Are pile la voi ? Fiecare om are dreptul la o parere. Femeia a vindut droguri. Un lucru extrem de grav.

 10. Marius spune:

  Nu o cunosc personal pe Roxana Dar am auzit multe povesti despre ea.. Din pacate si episodul cu drogurile … Important este ca a trecut si ca a invatat din asta ceva, fata dezvolta o afacere frumoasa si face multe doamne fericite , nu Mai priviti trecutul si uitativa la prezent si ce va face pe viitor acest articol era de bine si frumos ar fi fost sa il comentati pe masura! Succes pe Mai departe si capul sus!

 11. Nicu spune:

  Numai in România sunt promovați infractorii … a dat pi.da la cine trebuia si a ajuns aici 🙂 ! Oamenii inteligenți sunt uitați …in orașul Deva la poliție lucră numai neamuri, la pompieri , etc . la fel ! Scârbit maxim de voi

 12. Giani spune:

  Ce are alb pe la nas???

 13. Elvira spune:

  Coca-Cola

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Drumul dintre Cabana Rusu şi Masivul Parâng intră în reabilitare!

În sfârşit, drumul către Staţiunea Parâng din Valea Jiului va fi reabilitat, iar luni, 27 august 2018 va fi semnat...

Mircea Bobora: Avem proiecte cu finanţare europeană de aproape 900 de milioane de lei

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce...

Deputatul Laurenţiu Nistor, liderul PSD Hunedoara, declară: Programul de guvernare, dus la îndeplinire punct cu punct

Deputatul PSD de Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă,...

Închide